Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Avans considerabil la lotul 5 al Autostrăzii Sibiu – Pitești. S-au făcut toate drumurile de acces și se toarnă fundațiile la poduri

Avans considerabil la lotul 5 al Autostrăzii Sibiu – Pitești. S-au făcut toate drumurile de acces și se toarnă fundațiile la poduri

Constructorii avansează rapid pe lotul 5 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, chiar și în condițiile în care vremea nu este foarte favorabilă, anunță Capital.ro.

Până acum au fost executate integral drumurile de acces și cele tehnologice, la pasajele principale se execută coloanele forate – sunt mobilizate 7 instalaţii de foraj, se execută radierele şi elevaţiile de la pasajele principale, se execută lucrări la terenul de fundare şi execuţia radierelor şi elevaţiilor la podurile casetate de pe autostradă şi din nodul rutier Băiculeşti, se execută lucrări la terenul de fundare şi execuţia radierelor la podeţele dalate şi podețe tip cadru de pe autostradă și se ridică terasamente, scrie Capital.

Citește și: Autostrada Sibiu - Făgăraș, aprobată de comitetul interministerial. Traseul de 68 km este împărțit în patru tronsoane

Termenul de finalizare al acestui lot este 2026, iar lucrarea este executată de compania Astaldi.

Lucrările pentru construirea lotului Piteşti – Curtea de Argeş au început pe 1 septembrie, iar în total sunt 30 de kilometri.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 a fost semnat în mai 2020 cu antreprenorul italian Astaldi pentru 1,7 miliarde lei, iar durata de execuţie este de 48 de luni.

Lucrarea va cuprinde:

– 13 poduri,

– trei pasaje,

– un viaduct,

– trei noduri rutiere,

– două spaţii de servicii,

– două parcări de scurtă durată,

– două centre de coordonare şi întreţinere.

Citește și:  În februarie se află constructorul pentru ”gaura” din autostrada Sibiu - Nădlac

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 8635

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

The darkone

Acum 2 ani

Doamne ajuta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus