Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Cele mai importante beneficii ale televizoarelor inteligente

Cele mai importante beneficii ale televizoarelor inteligente

Conceptul de televizoare inteligente a schimbat modul de vizualizare prin atașarea unei antene la un televizor. Nu există o definiție precisă a unui televizor inteligent sau Smart, dar funcționalitatea sa este similară cu cea a unui smartphone. Astfel, un televizor inteligent este un dispozitiv conceput cu funcții speciale care se poate conecta la internet și poate include aplicații.

În prezent sunt disponibile multe modele noi de TV Smart de 81 cm, iar acestea sunt foarte competitive. Televizorul inteligent high-end este construit pe conceptul de casă inteligentă cu suport vocal și vă oferă o cantitate mare de conținut de vizionat, pe lângă canalele locale. În acest ghid, vă vom oferi o gamă uriașă de beneficii pe care le puteți obține de la un TV Smart de 81 cm.

Posibilitatea de a utiliza servicii de streaming

Serviciile de streaming au apărut ca o alternativă la descărcările digitale și la DVD-uri. Specialitatea acestor servicii constă în faptul că puteți selecta filmul sau serialul TV pe care îl doriți și îl puteți viziona. Dar există și dezavantaje în utilizarea serviciilor de streaming. Printre acestea se numără faptul că trebuie să aveți o conexiune bună la internet și că trebuie să cumpărați dispozitive de streaming.

Dar dacă aveți un TV Smart de 81 cm cu un sistem de operare bun puteți obține cu ușurință experiența de streaming prin descărcarea aplicațiilor de streaming.

Un Smart TV poate transmite muzică, clipuri video sau chiar ecranul acestor dispozitive către televizorul inteligent de pe smartphone, tabletă sau laptop, fără a fi nevoie de niciun cablu. Această capacitate vă permite să folosiți ecranul mare în locul celui mic.

Magazin de aplicații

Televizoarele Smart sunt inteligente, dar tehnologia se actualizează cât ai clipi din ochi. Așadar, a avea un magazin de unde puteți descărca diferite aplicații poate fi foarte util pentru dumneavoastră. Unele televizoare inteligente au propriile magazine de aplicații sub marca respectivă.

Televizoarele inteligente bazate pe un sistem de operare precum Android au un magazin Play Store cu aproape 600 de aplicații. Firefox OS pentru televizoarele inteligente Panasonic rulează, de asemenea, propriul magazin.

Conectați-vă la Internet

Internetul este necesar pentru a rula serviciul de streaming și diverse servicii pe un TV Smart de 81 cm. Acesta utilizează Ethernet cu fir sau wifi. (Majoritatea televizoarelor inteligente actuale acceptă 802.11AC Wifi).

Dacă televizorul dvs. inteligent nu primește suficient semnal de internet wireless, este posibil să afecteze performanța televizorului. Cu toate acestea, dacă vă conectați televizorul inteligent la internet, puteți beneficia de multe avantaje.

Calitate ridicată a imaginii

Există diferite niveluri de rezoluție disponibile pe piața televizoarelor inteligente, de la 720P în sus și mai sus. Dacă doriți să cumpărați cel mai bun televizor, puteți cumpăra televizoare cu rezoluție Ultra HD, 4K.

Televizoarele Smart sunt special concepute pentru a face lucruri inteligente. Acea funcție inteligentă poate fi definită ca vizionarea de filme prin intermediul serviciilor de streaming. Deci, dacă vă uitați pe o platformă de streaming, majoritatea filmelor pe care le conține sunt 4k sau Full HD. Prin urmare, multe companii care produc televizoare inteligente depun eforturi pentru a oferi cea mai bună calitate a imaginii pentru televizoarele inteligente în cea mai mare parte.

Interfață de utilizator rapidă

Una dintre caracteristicile obligatorii ale unui TV Smart de 81 cm este răspunsul rapid. Cunoașteți inconvenientul de a nu avea un televizor, ci un telefon mobil sau un laptop. Prin urmare, producătorii fac eforturi pentru ca noul concept de televizoare inteligente să nu fie încetinit în dezvoltarea sistemului de operare.

Android poate fi considerat ca fiind principalul sistem de operare pentru televizoarele inteligente. În acest sistem de operare, procesul de execuție a aplicațiilor, de trecere de la o aplicație la alta etc. se desfășoară într-un mod foarte fluid. Meniul său Home este foarte atractiv.

Funcția de navigare pe internet pe televizoarele inteligente

Navigarea pe Web pe televizorul conectat la internet nu este o mare problemă. Dacă aveți un TV Smart de 81 cm, acesta include un browser web. Sau le puteți descărca din magazinul de aplicații.

Trebuie să faceți un efort pentru a tasta cuvintele relevante pentru navigarea pe web. Sau puteți tasta de pe tastatura virtuală care apare pe ecran. În versiunile mai noi, tastatura și mouse-ul standard Windows pot fi conectate la portul USB al televizorului pentru a tasta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus