Duminică,
10.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, în vizită la Spitalul Județean: e nevoie de Remdesivir, anticoagulanți și anticorpi

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, în vizită la Spitalul Județean: e nevoie de Remdesivir, anticoagulanți și anticorpi

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță susține, după o vizită pe care a efectuat-o la Secția Clinică Boli Infecțioase Adulți a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, că a identificat o serie de nevoi urgente.

Problemele principale identificate de europarlamentar aici sunt legate de stocurile insuficiente de anticorpi monoclonali, necesari în primele faze ale bolii COVID-19, în special pentru pacienții cu comorbidități, de lipsa medicamentului antiviral Remdesivir și de lipsa anticoagulanților. Un exemplu este Clexane, necesar în tratamentul bolii, transmite europarlamentarul.

Ștefănuță a discutat cu Medicul Șef Victoria Bîrluțiu despre situația pacienților internați cu COVID-19 în Secția Clinică Boli Infecțioase, dar și despre probleme și lipsurile cadrelor medicale, fiind însoțit de președintele filialei județene USR Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu, precum și de consilierul județean Adrian Echert.

“Suntem în plin val cinci al pandemiei de COVID-19, cu o incidență de peste 20 la mia de locuitori în municipiul Sibiu. În Secția Clinică Boli Infecțioase Adulți a SJU Sibiu sunt internați 54 de pacienți infectați cu SARS-COV-2. Multe dintre nevoile secției, care nu erau acoperite la debutul crizei sanitare – echipamente medicale, tratamente – sunt, acum, în mare parte asigurate. Există, bineînțeles, și probleme, iar în calitate de europarlamentar sibian mă voi asigura că acestea sunt rezolvate în cel mai scurt timp”, declară Nicu Ștefănuță.

“Referitor la stocurile insuficiente de anticorpi monoclonali, am adresat deja o interpelare Comisiei Europene. Vreau să mă asigur că aceștia vor ajunge la Sibiu, așa cum în valul anterior al pandemiei, prin cererea mea de activare a Mecanismului de Protecție Civilă al UE, au ajuns, la spitalul din Sibiu, anticorpi monoclonali din Italia. Sunt, de asemenea, în contact cu reprezentanții companiilor producătoare de anticoagulanți pentru ca aceștia să fie disponibili în spitalele din țară. Mă voi adresa Ministerului Sănătății pentru a afla de ce nu există achiziții suficiente de Remdesivir și voi cere suplimentarea livrărilor de tratamente necesare pentru Secția Clinică Boli Infecțioase”, adaugă europarlamentarul sibian.

“80% dintre pacienții internați în Secția Clinică Boli Infecțioase Adulți sunt nevaccinați. În continuare, vaccinul este singura modalitate de a preveni formele grave ale bolii COVID-19. Îi îndemn pe sibieni să aibă încredere în știință, nu în populiști și să se vaccineze, protejându-se, astfel, pe ei și având grijă de cei dragi”, a încheiat Nicu Ștefănuță.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

2cents

Acum 1 an

E nevoie si de Paxlovid si Molnupiravir. Si in general e nevoie de mai putine personaje care vor sa castige usor capital electoral prin bla-bla in presa. Avem nevoie de mai multi specialisti cu capul pe umeri si cu coloana, care sa ia masurile potrivite pentru Romania nu sa copieze ca niste corijenti tot ceea ce fac altii in alte state bun si rau deopotriva.
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

De paxlovid ( cu eficienta 70% la omicron) nu avem nevoie , ne descurcam si fara , ca cei de la Pfizer au nu stiu ce clauza in contract cu care noi nu suntem de acord , ca noi suntem ca de obicei mai destepti si stim noi mai bine , zise marele specialist Rafila . Mai bine luam molnupiravir , cu eficienta 30%! Lasa ca cumpara celelalte tari si partea noastra!
Raspunde

Elzorab

Acum 1 an

Sa-mi fie cu iertare dar nu mai pot cu trotinetistul ăsta. E habarnist si e fara scăpare. Aberatiile pe care el le tot repeta la infinit sunt expirate deja. Alooooooo. Remdesivirul nu este indicat pentru ca s-a descoperit ca face mai mult rau decat bine. E toxic. Asa cum esti tu pentru societatea românească.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus