Sâmbătă,
01.10.2022
Partial Noros
Acum
25°C

Cel mai mare focar COVID activ din Sibiu, la fabrica Swoboda: „Nu putem produce la capacitate maximă, dar să sperăm că sunt toți bine și îi așteptăm să se întoarcă sănătoși”

Cel mai mare focar COVID activ din Sibiu, la fabrica Swoboda: „Nu putem produce la capacitate maximă, dar să sperăm că sunt toți bine și îi așteptăm să se întoarcă sănătoși”

Cinci noi focare COVID sunt active, în acest moment în județul Sibiu, cel mai mare fiind anunțat de reprezentanții Instituției Prefectului Județului Sibiu la Fabrica Swoboda. Potrivit autorităților locale sunt peste 40 de cazuri identificate în acest focar. Reprezentanții companiei însă, spun că la acest moment sunt 33 de cazuri active, restul fiind contacți. Compania dezvoltă și produce componente și sisteme pentru viitorul automobilelor. Timp de mulți ani a fost unul dintre cei mai importanți furnizori către producătorii de automobile (OEM) și (Tier).

Societatea comercială Swoboda din Sibiu este raportată ca cel mai mare focar COVID din județ cu 41 de cazuri identificate. Reporterul Turnul Sfatului a luat legătura cu reprezentanții companiei, iar potrivit acestora, în momentul de față 33 de angajați sunt bolnavi de COVID, restul fiind contacți.

„Avem 33 de cazuri confirmate, restul fiind contacți. S-au luat toate măsurile de prevenție, se poartă mască, noi testăm prin rotație, întreg personalul. Vă dați seama că activitatea ne este afectată fiind un număr mare de angajați care nu sunt la serviciu. Nu putem produce la capacitate maximă, dar să sperăm că sunt toți bine și îi așteptăm să se întoarcă sănătoși”, spun reprezentanții societății Swoboda.

Următorul focar ca număr de cazuri depistate este la Spitalul Clinic Județean Sibiu, Secția de Neurologie, cu 11 cazuri, Centrul Asociația Steps Of Hope, cu 5 cazuri, Unitatea de Asistență Medico-Socială din Sibiu cu 4 cazuri și Secția Medicală I, tot din cadrul Spitalului Județean, cu patru cazuri.        

Conform datelor primite de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu și Centru Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției, în prezent sunt active următoarele focare noi Covid

Tip unitate

Denumire oficială unitate

Localitate focar

Nr. total cazuri confirmate în focar

medico-sanitară

Sectia Medicala I din cadrul

 Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu

municipiul Sibiu

4

medico-sanitară

Sectia Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu

municipiul Sibiu

11

centru rezidențial

Unitatea Asistență Medico - Socială

municipiul Sibiu

4

societate comercială

Swoboda Sibiu S.R.L.

municipiul Sibiu

41

centru rezidențial

Centrul Asociatia Steps Of Hope

municipiul Sibiu

5

Sursa foto: Arhiva TS

 

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2741

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Mura

Acum 7 luni

Ce nu ne spun ei este: cati oameni sunt vaccinati?E foarte important de stiut daca s-au respectat avertizarile medicilor de a ne vaccina.

Raspunde

Vasile

Acum 7 luni

SWOBODA este in Cisnadie.

Raspunde

Mircea

Acum 7 luni

Este focar pentru ca i-a durut in fund de purtarea mastii...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus