Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

Omicronul a golit Sibiul. Străzile orașului sunt mult mai goale, chiar și la ore de vârf

Omicronul a golit Sibiul. Străzile orașului sunt mult mai goale, chiar și la ore de vârf

Vârful valului 5 al coronavirusului se suprapune în această perioadă cu o scădere vizibilă a circulației în oraș. Străzi care altădată erau foarte aglomerate la ore de vârf, precum Calea Cisnădiei, Maramureșului sau Calea Gușteriței, au zilele acestea un trafic lejer.

”În mod normal, dimineața îmi lua cam 15-20 de minute să traversez strada Maramureșului, până în șoseaua Alba Iulia, apoi încă vreun sfert de oră până în Zona Industrială, la muncă. Săptămâna aceasta am ajuns să înjumătățesc timpul, se vede cu ochiul liber că nu este aceeași aglomerație. Chiar și parcările la serviciu sunt mai goale, altădată nu găseai unde să lași mașina, acum ai de unde alege” spune Mihai G., angajat la una dintre cele mai mari companii din oraș.

Datele pentru Sibiu ale Google Mobility arată pentru ultima săptămână o scădere a circulației în oraș cu peste 30%. Spre exemplu, a scăzut cu 33% numărul sibienilor care merg în magazine sau zone de recreere și cu 45% la sută numărul celor care ies în parcuri.

O scădere majoră, de 36%, se vede și în ceea ce privește transportul în comun. Contactați de reporterul Turnul Sfatului reprezentanții Tursib spun că au observat la rândul lor o scădere a numărului de călători, încă nu o pot cuantifica procentual, deocamdată. Pe de altă parte, Direcția de Sănătate Publică a anunțat joi că inclusiv Tursib este catalogat focar de Covid, cel puțin 18 cazuri fiind active în companie.

Reporterul Turnul Sfatului a stat de vorbă și cu un curier, angajat la o mare firmă de transport colete. ”E atât de gol orașul în perioada aceasta încât am ajuns să termin de împărțit coletele înainte de finalul programului, practic am timp liber. Niciodată nu mi s-a întâmplat asta. Toate distanțele în oraș practic s-au înjumătățit, nu mai stai în coloană, la semafoare, ajungi mult mai repede oriunde ai nevoie”, spune bărbatul, care nu a dorit să-i fie publicat numele.

Reversul medaliei este că o parte fără precedent din populația Sibiului este bolnavă, sau obligată să stea acasă ca măsură de precauție după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu Omicron. Conform Prefecturii Sibiu, incidența în municipiul Sibiu este astăzi de 30,52 la mia de locuitori, orașul fiind primul din județ care trece pragul de 30 la mie. Din păcate, rata de infectare crește încă accelerat.

5.177 de cazuri active de Covid erau înregistrate joi oficial în Municipiul Sibiu la o populație de 169.647 de locuitori, asta însemnând că 3% din populația orașului este infectată cu noul coronavirus. Pentru fiecare persoană declarată oficial ca infectată și înregistrată la DSP există numeroși colegi de serviciu care trebuie obligatoriu să stea acasă, la care se mai adaugă membrii familiilor celor infectați. În plus, pentru a evita îmbolnăvirile, foarte multe companii din Sibiu oferă din start posibilitatea angajaților de a lucra de acasă.

Pe lângă toate cele descrise mai sus, există și situația infectărilor cu varianta Omicron în școli. Datele Inspectoratului Școlar Județean Sibiu arată că de la debutul semestrului II al anului școlar 2021 – 2022 (17.01.2022), un număr de 347 cadre didactice și 1.267 elevi au fost confirmaţi pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Asta înseamnă că joi, 03 februarie, în județul Sibiu un număr de 9.673 elevi (15,74%), din cei existenți în unitățile de învățământ, desfășoară orele în sistem online. În trafic rezultă aproape 10.000 de copii care nu mai sunt transportați de părinți cu mașinile persoane, ori care nu mai apelează la transportul în comun sau nu mai merg pe jos la școală.

Citește și:

3% din populația municipiului Sibiu e caz activ Covid! Aproape 14.000 de cazuri oficiale de infectare, de la începutul anului, în județ

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4212

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Johnny vl

Acum 4 luni

An sfarsit poti merge ca omul pe strazi daca ai masina buna am reusit sa ai dau 120 pe milea ca era gol dar tot a oprit un sibian an fata treceri de la politie ca sa astepte un mosulik sa treaca,an fine asta e situatia daca nu sti sa mergi nu trebuie sa ai ancurci pe ceilanti..!
Raspunde

R.

Acum 4 luni

Sunt multe scoli care au trecut pe online. Nu mai umbla parintii dupa progenituri.
Raspunde

R.

Acum 4 luni

E cu iz retoric, au autobuz scolar care nu e folosit mai deloc, daca nici acela, care iti lasa copilul in fata scolii nu e folosit, nu ne putem plange ca e aglomerat orasul la orice ora.

Raspunde

Gigi contra

Acum 4 luni

Sunt cateva scoli in online, la alte scoli, doar cateva clase. Sunt mai putini elevi pe care -i duc parintii dimineata la scoala cu masina!
Raspunde

Kukuruku

Acum 4 luni

Sunt doar 2746 de oameni in izolare+ carantina in judet si inca 270 in spital, uitati-va pe comunicatul de azi al prefecturii. Stiti si voi ca cazurile din ultimele doua saptamani nu echivaleaza cu cazurile active din cel puti 2 motive: -perioadele de izolare nu mai sunt de 14 zile - nr de cazuri comunicate in fiecare zi sunt si din urma, asa ca incidenta nu reflecta exact cazurile din ultimele 4 zile Probabil mobilitatea s-a redus cq e mai frig si ca lumea lucreaza de acasa. Cui ii e frica de omicron, sa fim seriosi. Mai bine uitati-va pe centru, vedeti ca acolo e plin

Raspunde

Delta

Acum 4 luni

Stefan Dobre ... expune. Luati aminte.
Raspunde

Sparrow, Jack Sparrow

Acum 4 luni

Mihai G din articol, pare surprins declarativ cel putin, ca la locul de muncā, alintat "job", desigur, la una dintre "cele mai mari conpanii !!!!!!", parcarea e mai aerisitā. Pāi el nu stie de ce ? Nu i-au spus colegii " bāi, ai auzit cā un sfert din angajati stau acasā? " sau orice altceva . Când devii surprins la locul de muncā, alintat " job" , esti o pele de ...." nurcā " cu impresii de corporatist .... Mihai G , la " una dintre cele mai mici conpanii " la care eu muncesc , unde nici nu se pronuntā cuvântul " job " nimeni nu are mirāri si surprinderi filozofice....ah, si nici probleme cu parcarea autoturismelor ...
Raspunde

Aci Duțu

Acum 4 luni

e bine că sunt ținuți antivaxcării în casă și nu mai umblă lela să caște gura la mall
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus