Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
0°C

Cum se vede din Sibiu demisia lui Cioloș din USR. ”Cătălin Drulă va reuși să ne unească și mai mult”

Cum se vede din Sibiu demisia lui Cioloș din USR. ”Cătălin Drulă va reuși să ne unească și mai mult”

Președintele USR, Dacian Cioloș, și-a anunțat luni demisia de la șefia USR în ședința Biroului Național al partidului.

Cioloș a luat decizia după ce Biroul Permanent i-a respins astăzi, prin vot, proiectul de președinte iar Cătălin Drulă, vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi, va deveni președintele interimar al USR.

Demisia lui Cioloș după numai patru luni în care a condus partidul este privită cu mult calm de la Sibiu.

Ruxandra Cibu Deaconu, președinta organizației spune că Sibiul își vede de treabă, în timp ce Adrian Echert, fostul lider, este de părere că președintele interimar, Cătălin Drulă, va ști să gestioneze în continuare conducerea partidului.

”Pentru noi e mai important județul Sibiu cu problemele curente

Președinta USR Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu, susține că deși problemele de la nivel național creează un moment dificil, la Sibiu organizația își vede de treabă.

”Suntem într-un moment dificil dar vom reuși să-l depășim cu siguranță. Ne afectează evident problema de la național dar cum spuneam și în poziționările precedente pentru noi e mai important județul Sibiu cu problemele curente iar consilierii locali și județeni au nevoie de suportul Biroului Județean astfel încât reiterez ideea că USR Sibiu își vede de treaba”, a declarat Cibu Deaconu pentru Turnul Sfatului.

Munca lui Dacian din toți anii din viața politică, nu doar din cea de președinte USR, a făcut România puțin mai bună

”Mergem mai departe, așa cum am făcut de fiecare dată”, a anunțat Adrian Echert, fostul președinte al USR Sibiu.

”Astăzi la ora 18 va avea Dacian o conferință de presă, unde probabil va da mai multe detalii despre motivele sale de demisie. Din interiorul Biroului Național pot să vă spun că este o diferență de viziune la cum se dorește a arăta partidul și cum se iau deciziile în el. Această diferență a dus la decizia lui Dacian Cioloș pe care o vom respecta și după care vom demara procedurile statutare. Conform acestora, președintele interimar va fi Cătălin Drula, Vicepreședintele cu cele mai multe voturi. USR a demonstrat de mai multe ori că nu este un partid de lider și că poate trece peste aceste probleme câteodată inerente. Munca lui Dacian din toți anii din viața politică, nu doar din cea de președinte USR, a făcut România puțin mai bună și eu, personal îi mulțumesc pentru asta. 

Am de asemenea încrederea că în acest interimat, Cătălin va reuși să ne unească și mai mult și să crească acest partid de care România are mare nevoie. Munca colegilor noștri din teritoriu trebuie sa treacă de acum în prim plan. Până la urmă, USR este despre cetățeni și proiecte bune pentru România, nu neaparat despre lideri”, a mai spus Echert.

Întrebat dacă există riscul ca PLUS să se despartă de nucleul USR, Echert este de părere că membrii vor ști să gândească la rece.

”Nu cred că este un risc real. Suntem totuși colegi cu aceleași idealuri și cu scopuri comune. Acum la cald vor mai fi supărări, dar după ce ne liniștim se va vedea că mai multe ne unesc decât ne despart”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Canaris

Acum 11 luni

În tot ce s a întâmplat în USR zilele astea, în modul de a comunica și de a rezolva lucrurile in interesul general și nu al lui am descoperit un mare politician.... Dacian Cioloș. Probabil că în timp el și susținătorii din partid vor pleca... Cei care provin din Plus nu vor avea viața ușoară.. Și sefa asta de la Sibiu e pe făraș... Dar o sa devina irelevanti pe scena politică... Trif și Turcanu.... Asta ne paste.. Un coșmar pentru orice om cu scaun la cap..
Raspunde

Canaris

Acum 11 luni

Paradoxal, cel care a pierdut azi partidul, Cioloș, a câștigat un viitor politic, iar cel care a câștigat bătălia de azi, a pierdut totul pe plan politic.... Nu cred ca o să mai fie nici măcar deputat.....
Raspunde

Team Barna rulz

Acum 11 luni

Echipa Barna este cea mai tare din parcare!!!
Raspunde

Gerlinde von Vurpăr

Acum 11 luni

Chiar îmi pare rău pentru unii care au crezut în acest partiduleț și în câțiva ”lideri” ai lui. S-a dovedit un mare fiasco. Mulți așa-ziși rezistenți câștigă milioane-bani publici din tot felul de consultanțe. Liderii lor au anvergura unor insecte. Cioloș-un personaj extrem de dubios, iar Barna pur și simplu un furuncul. Grosul useriștilor-niște îmbuibați agresivi și aroganți. Numai buni pentru bula lor de neînțeleși, de care toți își băteau joc în liceu. Dacă ăștia sunt elita politicii românești, mergem pe UDMR!
Raspunde

Claus

Acum 11 luni

Drula e competent...insa nu toti au apreciat munca lui.Sper la o ascensiune a USR sub tutela lui.
Raspunde

Solomina Băjenariu

Acum 11 luni

Este absolut necesar ca doamna Cosette Chichirau sa preia fraiele partidului si sa se impuna ca lider, om de stat si sa ne duca la castigarea alegerilor! Este imperios necesara modificarea Constitutiei, in sensul ca USR sa dea primul-ministru, sa dea membrii Guvernului, majoritatea parlamentara, chiar daca nu vom intruni pragul electoral de 5%! Avem cu cine vota, oamneii nostri frumosi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus