Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Barna nu mai candidează la preşedinţia USR: nu se pune problema ca eu să revin în perioada imediat următoare, pentru că am condus partidul patru ani

Barna nu mai candidează la preşedinţia USR: nu se pune problema ca eu să revin în perioada imediat următoare, pentru că am condus partidul patru ani

Vicepreşedintele USR Dan Barna a respins marţi ipoteza unei candidaturi pentru preşedinţia USR la următorul congres al partidului.

"Nu se pune problema ca eu să revin în perioada imediat următoare, pentru că am condus partidul patru ani. Zic că am avut un mandat bun, de succes. Am luat partidul cu contabilitate în plasă şi l-am lăsat ca un partid care ajunsese şi la guvernare - mă rog, ieşiserăm deja, dar asta e o discuţie separată. Cătălin Drulă este în momentul de faţă preşedintele interimar, am toată încrederea în el. Şi cred că este şi acel depozitar de încredere, energie şi speranţă de care avem cu toţii nevoie", a spus el, citat de Agerpres.

Dan Barna a mai precizat că nu va candida pentru şefia USR la următoarele alegeri, inclusiv ca urmare a faptului că multe aşteptări ale electoratului din ultimii ani "s-au reflectat în reproşuri" la adresa preşedintelui.

"Nu voi candida acum la preşedinţia partidului. Eu am acumulat în aceşti patru ani rezultate de care sunt mândru, dar în egală măsură toate aşteptările şi toate dorinţele - multe nerealiste ale oamenilor - s-au reflectat în reproşuri adresate preşedintelui partidului. Din această perspectivă, nu cred că în momentul acesta apariţia mea în prima linie ar ajuta, nici organizaţia, nici percepţia publică. Şi din acest motiv candidatura mea nu cred că este o soluţie înţeleaptă, pentru că e o miză foarte importantă. Genul acesta de proiect, cum este USR, care este un proiect real civic şi al oamenilor care cred în nişte idealuri şi nişte valori... Ştiţi cum sunt păsările acelea migratoare care zboară în 'V'. Este cea din vârf, zboară o anumită perioadă, după care se tot schimbă locurile. Acum este Cătălin Drulă. Vom vedea dacă va rămâne el sau cine îşi va asuma mai departe rolul", a spus el.

Barna a arătat că în următoarele săptămâni vor începe discuţiile referitoare la modificarea statutului USR. El a apreciat că ar fi mai eficient ca preşedintele USR să fie validat în acelaşi congres în cadrul căruia va fi discutată şi modificarea statutului.

"Va fi o discuţie în partid şi în Biroul Naţional despre când ar trebui să se întâmple acest congres. E prevăzut un congres pentru statut. Va fi comisia de statut. În săptămânile următoare va fi pusă în practică şi colegii vor începe să lucreze la propuneri de amendamente de statut, şi vom organiza un congres. Cel mai practic ar fi - tocmai pentru eficienţă - ca în cadrul acelui congres să fie şi validarea următorului preşedinte. Bineînţeles, înainte trebuie să fie săptămâna aceea de alegeri, în care membrii să îşi exprime opţiunea", a precizat Barna.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Nicușor von Șorliken

Acum 9 luni

Măi Dănuțe, meri tu cu colegul Ghinea și vedeți-vă de consultanța pe zeci de milioane de euro din bani publici pe PNRR sau și mai bine, meri mă la gunoi, j-apiță!
Raspunde

Kokos

Acum 9 luni

Cine zice , ala e , japita ! Asta cu cosultanta de zeci de milioane de euro merge la latrina3 si la guitatv , nu aici!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus