Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Singurul consilier sibian dintr-un oraș din Italia s-a întâlnit cu primarul Astrid Fodor. ”Primul pas către o legătură puternică între Sibiu și Villafranca di Verona”

Singurul consilier sibian dintr-un oraș din Italia s-a întâlnit cu primarul Astrid Fodor. ”Primul pas către o legătură puternică între Sibiu și Villafranca di Verona”

Cătălin Mustăţea, sibianul care a fost ales consilier local în urma alegerilor locale din orașul italian Villafranca di Verona, din nordul Italiei, pentru a doua oară, a fost primit miercuri, la Primăria Sibiu, de către Astrid Fodor.

La cei 43 de ani, Cătălin Mustățea reprezintă o poveste de succes a emigrării românești și a activităților politice și sportive într-un oraș european.

Sibianul a reușit să devină consilier local în Villafranca di Verona de două ori, fapt remarcabil pentru un român într-o comunitate de 34 de mii de locuitori, dintre care 7% sunt de origine română.

”Am reușit asta prin implicarea directă în viața socială și sportivă, precum și pasiunea pentru politica și valorile locale”, spune sibianul. Este căsătorit cu Alina și are două fiice, Alessia și Patricia.

Cu rol de director sportiv la un club de fotbal și președinte al unei echipe de futsal românești, Cătălin Mustățea a folosit aceste platforme pentru a se conecta cu comunitatea, fiind ales astfel de românii din Villafranca di Verona, dar și de cetățeni italieni.

Deși a petrecut ultimii 20 de ani în Italia, Cătălin nu și-a uitat orașul natal, Sibiu, iar miercuri s-a întâlnit cu primarul Astrid Fodor pentru a discuta despre importanța legăturii dintre cele două orașe, Sibiu și Villafranca di Verona.

”Printre subiectele abordate s-au numărat diaspora românească, comunitatea locală din Villafranca și posibilitatea consolidării legăturilor prin intermediul culturii, tradițiilor și chiar a celor două aeroporturi locale. Este primul pas către o legătură puternică între Sibiu și Villafranca di Verona Oportunitățile sunt promițătoare, în special în privința alegerilor europene care se apropie. Conaționalii noștri din Villafranca di Verona au deja o secție de vot în orașul lor, iar acest lucru demonstrează angajamentul lor față de procesul democratic”, a spus Cătălin Mustățea.

Sibianul și-a exprimat dorința de a se implica într-o zi în viața politică și socială a orașului său natal, Sibiu.

Sursa foto: Arhiva personală / Cătălin Mustățea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 8 luni

nu-si da seama cu cine are de-a face...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus