Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
9°C

Sibianul care a făcut efectele vizuale din filmele Dune și No time to die, nominalizate anul acesta la premiile Oscar: Nu am renunțat niciodată la visul meu

Sibianul care a făcut efectele vizuale din filmele Dune și No time to die, nominalizate anul acesta la premiile Oscar: Nu am renunțat niciodată la visul meu

Paul Arion are 45 de ani, s-a născut la Sibiu, dar s-a mutat în Canada în anul 2001, unde a locuit șapte ani, iar apoi s-a întors la Londra. Și-a urmat visul, iar în prezent este specialist în efecte vizuale și, totodată, cel care a condus echipa de o sută de tehnicieni şi artişti ce au realizat efectele vizuale pentru cele două megaproducţii nominalizate anul acesta la premiile Oscar, „Dune” și „No Time to die”.

Paul a vorbit pentru știrile TVR despre provocările care au stat în spatele celor două producții nominalizate la Oscar, dar și despre cât de important este să-ți urmezi mereu visele. El este cel care face ca ideile unora dintre marii regizori de la Hollywood să prindă viață pe ecran, iar fără Paul și echipa pe care o coordonează, scenele din filmul Dune, nominalizat la Oscar, nu ar fi fost posibile. Luni de zile au lucrat pentru ca lumea imaginată de Frank Herbert să ajungă pe ecran.

„Efectele vizuale la nivelul Dune se execută în echipe foarte mari. Echipa mea din Canada și India a fost implicată în execuția filmului Dune, experiența cea mai bună de fapt este să faci parte din acel proiect. Vesiunea asta, părerea mea, este una din cele mai bune interpretări ale universului Dune. Fazele de pe planetă, înainte de atac când aterizează pe planetă au fost uimitoare", a povestit Paul pentru știrile TVR.

Patru filme la care a lucrat au luat premii Oscar

Patru filme la care a lucrat au luat premii Oscar, printre care Tenet și Cartea Junglei. Paul spune că cea mai mare provocare pentru  a fost ultimul film din seria James Bond. „Dacă mai țineți minte, este o fază cu avionul, când pleacă cu avionul. Se filmează în mai multe zile, mai multe părți ale cadrelor care la sfârșit se combină digital. Ca și cum ar fi două lumi una peste alta și noi, ca magicienii, nu trebuie să se vadă iluzia de film”, arată Paul.

Niciodată nu a renunțat la visul său. Drumul pe care l-a parcurs nu a fost unul ușor, dar nu s-a descurajat. A muncit mult și a învățat singur să creeze efectele vizuale, iar cu timpul i-a convins pe marii regizori că merită să se ocupe de producții de sute de milioane de dolari. „Tot timpul nu am renunțat la vis și părerea mea e că e important să îți menții visul în cap”

A regizat și a produs propriul lui film

Recent, sibianul a regizat și a produs de curând primul lui film, un SF premiat la un prestigios festival din New York. Paul spune că a  ales o coloană sonoră care să îi amintească de România.„ Este și o melodie românească în spate, "Drum Bun"! Cântă Armata Română”

Sursă foto: Paul Arion/ IMDb

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

I

Acum 10 luni

Felicitari frate. Daca era ceva de criticat ar fi fost plina sectiunea de comentarii. Cand e de apreciat si laudat e liniste. Romania
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus