Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

ITM Sibiu a demarat o anchetă după incendiul de la magazinul Carrefour de lângă Piața Mare

ITM Sibiu a demarat o anchetă după incendiul de la magazinul Carrefour de lângă Piața Mare

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu anunță că a demarat o anchetă după incendiul izbucnit duminică într-un depozit al magazinului Carrefour din capătul străzii Avram Iancu, la intrare în Piața Mare.

Conform inspectorilor ITM, evenimentul a fost ”încadrat ca incident periculos”.

”O echipă de inspectori de muncă din domeniul securității și sănătății în muncă din cadrul I.T.M. Sibiu s-a deplasat în teren la depozitul unei societăți de pe strada Avram Iancu din Sibiu, unde în cursul zilei de duminică a izbucnit un incendiu. Din primele cercetări efectuate, evenimentul este încadrat ca incident periculos”, au transmis luni după-masă reprezentanții ITM Sibiu, într-un comunicat de presă.

Conform Legii nr. 319/2006 securităţii şi sănătăţii în muncă, incidentul periculos reprezintă ”evenimentul identificabil, cum ar fi explozia, incendiul, avaria, accidentul tehnic, emisiile majore de noxe, rezultat din disfuncționalitatea unei activităţi sau a unui echipament de muncă sau/şi din comportamentul neadecvat al factorului uman care nu a afectat lucrătorii, dar ar fi fost posibil să aibă asemenea urmări şi/sau a cauzat ori ar fi fost posibil sa producă pagube material”.

Incendiul nu s-a soldat cu victime iar cauza producerii acestuia urmează a fi stabilită în urma cercetărilor care vor fi efectuate de către reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, cu avizarea Inspecției Muncii.

Reamintim că un incendiu relativ mic a izbucnit duminică în depozit Carrefour, fiind stins rapid de pompierii sibieni. Pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au intervenit cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

Din fericire, focul nu a ajuns la clădirea de birouri din apropiere.

Forțele sosite la fața locului au procedat localizarea și lichidarea incendiului concomitent cu ventilarea spațiului și a fumului propagat în magazin situat în fața depozitului. Clienții aflați în magazin s-au autoevacuat înainte de sosirea forțelor, anunță Slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1132

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus