Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Cabana Puzdrele din Munţii Rodnei, acoperită complet de o avalanşă

Cabana Puzdrele din Munţii Rodnei, acoperită complet de o avalanşă

Cabana Puzdrele din Munţii Rodnei a fost acoperită de o avalanşă de zăpadă, a informat, joi, directorul Serviciului Public Judeţean-Salvamont Maramureş, Dan Benga.

Potrivit acestuia, în momentul producerii avalanşei cabana nu găzduia turişti.

"Cabana e acoperită aproape complet. Cabana e nouă, solidă, are parter şi dormitoare la etaj, iar lângă cabană sunt două heleştee cu peşti - acoperite in totalitate de avalanşă - de aproape 1.000 m lungime. Acolo în zonă sunt nişte muncitori la o altă cabană mai sus de zona afectată, care timp de aproape 30 minute au auzit un huruit grozav", a spus Dan Benga pentru Agerpres.

Acesta a precizat că o altă avalanşă, de mici dimensiuni, s-a produs în Valea Şuior pe drumul forestier care vine de la Mina Şuior spre Cavnic. Drumul forestier a fost complet blocat de zăpadă, fiind nevoie să se intervină cu utilaje.

Sursa fotografiilor: Salvamont Maramureş

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Rostogan

Acum 4 luni

In 90 si ceva Puzdrele nu mai exista. Foarte frumos ca a fost reconstruita. La noi in judet, nicio sansa pentru Prejba sau Fantanele... Primariile Sadu sau Sibiel, nu e nevoie sa mergeti pana la Borsa, luati exemplu de la implicarea Primariei Rasinari pt Canaia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus