Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Primăria Sibiu a recepționat parcarea supraterană din Hipodrom: Va fi deschisă fără taxă, într-o primă etapă

Primăria Sibiu a recepționat parcarea supraterană din Hipodrom: Va fi deschisă fără taxă, într-o primă etapă

Parcarea supraterană din Hipodrom a fost recepționată, următoarea etapă fiind emiterea de către ISU a autorizației de securitate la incendiu, apoi va fi deschisă fără taxă, anunță primăria Sibiu într-un comunicat de presă remis joi.

“S-a finalizat construcția parcării de mare capacitate din cartierul Hipodrom, lucrările fiind recepționate. După emiterea autorizației de securitate la incendiu de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu o vom deschide sibienilor, în primă etapă fără taxă. Finalizarea acestei parcări înseamnă în primul rând mai multe locuri de parcare, dar și eliberarea de mașini a aleilor, trotuarelor și a spațiilor verzi. Prin urmare, prin acest proiect finalizat aducem și un plus calității locuirii pentru sibienii care stau în zonă”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Totodată, municipalitatea anunță că data deschiderii parcării va fi anunțată public de Primăria Sibiu, pe canalele proprii și prin intermediul mass media.

Reamintim principalele cifre privind noua parcare: 

  • 320 de locuri de parcare
  • 4 stații de încărcare pentru 8 mașini electrice
  • 18 locuri de parcare pentru motociclete

În zona adiacentă parcării:

  • 300 mp de zonă verde, suplimentar față de zonele verzi existente, și plantarea a 24 de arbori
  • Loc de joacă în suprafață de aproximativ 160 mp și o cișmea cu apă potabilă
  • Spațiu pentru odihnă, cu bănci și o fântână arteziană care va fi pusă în funcțiune în primăvară
  • Un nou sistem de iluminat public, eco-eficient
  • Reabilitarea trotuarelor și aleilor
  • Resistematizarea locurilor de parcare pentru a nu mai împiedica circulația pietonală, rezultând astfel aproape 100 de locuri de parcare

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3495

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Jos cu centralele vechi.

Acum 2 ani

In spatele la Rahovei respectiv aleea Selimbar este o centrala termica abandonata .Daca s-ar darama si ar face primaria o parcare cu un demisol si un etaj sa nu ia tot soarele ar fi minunat. Si nu am mai parca pe trotuar . Eu unul as plati parcarea sa stiu ca am un loc asigurat cand vin acasa.
Raspunde

Londinia Aprașteu

Acum 2 ani

Stai să vezi dacă pun cei de la primărie taxă de 1 leu/săptămână, bogătanii sibieni vor parca iar pe trotuare, locuri rezervate H și pe spațiile verzi! Civilizație, muicăăăăă!!!
Raspunde

Ovidiu

Acum 2 ani

Acum primăria nu mai are motive să nu ridice/amendeze pe cei care ocupă trotuarele la blocurile din jurul bisericii de pe mihai viteazul, iorga.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus