Luni,
26.09.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Weekend-ul lui Brâncuși la Muzeul Astra. Activități speciale la 146 de ani de la nașterea sculptorului

Weekend-ul lui Brâncuși la Muzeul Astra. Activități speciale la 146 de ani de la nașterea sculptorului

În acest final de săptămână, Muzeul Astra pregătește mai multe activități dedicate sculptorului Constantin Brâncuși. Astfel, sâmbătă și duminică, între orele 11- 15 cei care vizitează Muzeul vor avea parte de o călătorie specială în lumea satului tradițional din zona Olteniei de Nord.

Ghidaje speciale, informații despre arta și tradițiile gorjene, dar și despre viața și opera sculptorului român sunt doar câteva dintre activitățile speciale care vor avea loc în acest weekend în Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului.

„La împlinirea a 146 de ani de la nașterea Maestrului Constantin Brâncuși, Muzeul ASTRA reliefează acest moment printr-o călătorie specială în lumea satului traditional din zona Olteniei de Nord, prezent aici cu monumente și obiecte de patrimoniu. În cele două zile dedicate sculptorului Constantin Brâncuși, vor fi organizate ghidaje tematice în gospodăriile din  Bălănești, Târgu-Cărbunești, Musculești-Petrești, Croici-Mătăsari, Stolojani, crama viticolă din Bălănești, crama pomicolă din Polovragi și povarna din Sârbești, monumente expuse în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Muzeografii vor oferi vizitatorilor informații despre arta, tradițiile gorjene, dar și despre  viața și opera sculptorului român”, arată reprezentanții Muzeului Astra.

De asemenea, pe lângă toate acestea, meșterul Andrei Buda va pune în scenă un atelier de sculptură la Gospodăria din Târgu-Cărbunești, în care toți cei interesați vor avea ocazia să realizeze sculpturi din lemn în miniatură, inspirate din opera Maestrului Brâncuși. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus