Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

USR Plus Sibiu anunță trimiterea ultimelor amendamente pentru adoptarea finală a Codului Patrimoniului Cultural

USR Plus Sibiu anunță trimiterea ultimelor amendamente pentru adoptarea finală a Codului Patrimoniului Cultural

Zilele acestea s-a desfășurat masa rotundă dedicată Codului Patrimoniului Cultural, un eveniment organizat de Cătălin Teniță, membru al Comisiei pentru Cultură și anunțat de reprezentanții USR Plus Sibiu pe pagina de facebook. Potrivit acestora, la eveniment au fost prezenți specialiști sibieni de renume, care au transmis îngrijorările lor cu privire la viitorul protejării bunurilor de patrimoniu. 

Potrivit reprezentanților USR Plus Sibiu, subiectele discuției s-au concentrat pe istoria legislației și a incoerenței în reglementarea domeniului, dar și pe omisiunile sau interpretările unor articole din proiectul de lege supus transparenței pe pagina Ministerului Culturii.

Citește și „Sibienii Eugen Vaida și Alexandru Găvozdea cer demisia ministrului Culturii. I se reproșează schimbarea din funcție a directorului Institutului Național al Patrimoniului”

Aceștia transmit că în următoarea perioadă categoriile profesionale din domeniul patrimoniului, oameni de artă, arheologi, muzeografi, arhitecți și colecționari vor transmite spre Ministerul Culturii, dar și spre parlamentari puncte de vedere profesionale și argumente pentru a fi considerate în forma finală a Codului Patrimoniului. În luările de cuvânt experții au subliniat unele prevederi contradictorii cu alte norme, lacune și posibile efecte nedorite, dacă în elaborarea documentului nu vor fi corectate sau precizate noțiuni și responsabilități.

Până în 11 martie, la Ministerul Culturii vor fi transmise documente și propuneri de amendamente, pentru adoptarea unei forme finale a Codului Patrimoniului Cultural în spiritul unei viziuni realiste și integrative, acordată cu legislațiile și bunele practici europene din domeniu.

Ministerul Culturii a anunţat, încă din 10 februarie punerea în dezbatere publică a proiectul de lege privind Codul Patrimoniului Cultural, act normativ care urmăreşte crearea unui cadru legal general unitar, aplicabil patrimoniului cultural în integralitatea sa.

Sursa Foto: Facebook USR Plus Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus