Marţi,
07.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-7°C

VIDEO: Actualizare: Știucă de până la 14 kg salvată din plasele braconierilor

VIDEO: Actualizare: Știucă de până la 14 kg salvată din plasele braconierilor

Actualizare: Reprezentanții AJVPS transmit noi informații cu privire la acțiunea de combatere a braconajului piscicol care a avut loc sâmbătă, 19 februarie.

Aceștia spun că au eliberat mai multe exemplare de reproducători din specia Știucă (Esox lucius), unele dintre acestea fiind de dimensiuni impresionante, măsurând peste 100 cm și cu o greutate între 10 și14 kg. Cantitatea de pește eliberată a fost de aproximativ 90 de kg. Plasele lungi de câteva sute de metri din care au fost eliberați peștii au fost incinerate ulterior.

„Autorii nu au fost de găsit dar autoturismele observate restrâng cercul de suspecți, care vor fi prinși la următoarea încercare. Ne bucurăm să constatăm că încă mai este pește pe sectorul de râu contractat de AJVPS Sibiu dar în același timp, atragem atenția pescarilor cât de vulnerabilă este resursa acvatică vie”, transmit reprezentanții AJVPS.

Aceștia reamintesc faptul că în ultimii ani s-au efectuat pe lângă acțiunile de prevenire și combatere a braconajului, mai multe populări cu puiet sau reproducători din diverse specii de pești (văduviță, crap, șalău, lin etc), iar conducerea asociației s-a implicat în repetate rânduri la ecologizarea zonelor de pescuit, dar și în diverse activități caritabile.   

Știre inițială: Mai multe specii de pește au fost scoase noapte trecută din plasele braconierilor anunță reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor din Sibiu (AJVPS). Din păcate, braconierii nu au fost găsiți, însă acțiunile vor continua pentru a preveni acțiunile ilegale din apele județului.

Citește și „Premieră la Sibiu: Poliția confiscă mașina unor braconieri prinși în flagrant pe Olt”

Zeci  de kilograme de pește au fost scoase din plasele braconierilor noaptea trecută de către paznicii și voluntarii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor din Sibiu, cu sediul pe strada Constituției.

Peste salvat din plasa  braconierilor

În urma acestui eveniment, reprezentanții asociației au mulțumit tuturor celor implicați pe pagina de facebook a instituției. Printre speciile de pește salvate se numără crapul, șalăul, carasul, plătica, dar și câteva exemplare de știucă pe care specialiștii o consideră un reproducător capital.

Mai jos puteți citi, integral mesajul de pe pagina de socializare

„Mulțumim tuturor celor implicați în desfășurarea acțiunii de astăzi, prin care am reușit să salvăm câteva zeci de kilograme de pește din diferite specii, în special caras, plătică, crap și șalău dar mai ales ne bucurăm că am eliberat din plasele braconierilor (pe care nu am reușit să-i găsim), câteva exemplare de știucă, reproducători capitali care mai au astfel șansa să își depună ponta și anul acesta.

Paznicii și voluntarii AJVPS Sibiu, cu sediul pe str. Constituției nr.23, bl. 20, sunt uniți, pentru ape mai curate și mai bogate!

Cu susținerea tuturor pescarilor vom reuși!”

peste braconat

peste prins in plasa

Sursa foto: Facebook AJVPS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus