Duminică,
24.09.2023
Parțial Noros
Acum
18°C

Doi sibieni la braconaj cu sulița în județul Mureș: vânau bursuci

Doi sibieni la braconaj cu sulița în județul Mureș: vânau bursuci

Doi sibieni de 41 și 38 de ani au fost prinși braconând bursuci, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș. Cei doi aveau asupra lor o suliță de vânătoare, dar și 6 câini.

În baza unei sezizări, polițiștii de Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Mureș, alături de un echipaj din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale s-au deplasat la un fond de vânătoare din localitatea Hărțău în extravilanul localității Berghia.

Din verificările polițiștilor a reieșit că cei în cauză ar fi braconat, prin mijloace neautorizate, un exemplar din specia viezure, fără a poseda permis de vânătoare și fără a fi înscriși în autorizațiile de vânătoare specifice, conform prevederilor legale în domeniu.

Conform informării de presă a Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, vânatul și câinii au fost confiscați, iar cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca cercetările să continue sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

”Mamifer omnivor cu activitate nocturnă, bun înotător și cățărător doar la nevoie, bursucul evită să intre în contact cu oamenii. Neam cu vidra, jderul, dihorul și nevăstuica, toate mustelide, poate trăi până la 14 ani în sălbăticie. Construiește vizuini complexe, cu multe galerii, iar vulpile și iepurii profită și uneori ocupă vizuinile săpate de acesta. La capitolul recorduri din lumea animalelor intră și o vizuină de viezure, care avea 180 de intrări și peste 880 de metri de tuneluri”, specifică pe pagina de Facebook Societatea Ornitologică Română.

Sursa foto: Facebook / Societatea Ornitologică Română.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Tihomir Leluțiu

Acum 2 luni

Sa fim mandri ca suntem poporul ales si sa ne pastram dreapta credinta, nu ca olandejii si strainii! Sa fim romani in tara noastra!
Raspunde

Rostogan

Acum 2 luni

Ar merita sa faca inchisoare; asa poate vad si ei cum e sa te intepe o sulita.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus