Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

Rafila: Peste 95% din totalul secvenţierilor arată că îmbolnăvirile cu COVID-19 sunt cu tulpina Omicron

Rafila: Peste 95% din totalul secvenţierilor arată că îmbolnăvirile cu COVID-19 sunt cu tulpina Omicron

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni că tulpina Omicron devine cvasi-dominantă, peste 95% din totalul secvenţierilor arătând că îmbolnăvirile cu COVID-19 sunt cu această tulpină.

"Trendul descrescător se menţine atât în ceea ce priveşte numărul de cazuri, cât şi rata de pozitivare. Înregistrăm, de asemenea, un număr descrescător al cazurilor de deces. Ceea ce este oarecum stabil, un trend slab descrescător este însă numărul de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă, care este cantonat în jurul a 1.100 de persoane internate. (...) Tulpina Omicron devine cvasi-dominantă în România şi peste 95% din totalul secvenţierilor arată că îmbolnăvirile sunt cu această tulpină", a spus Rafila, la o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

În opinia sa, în circa trei săptămâni s-ar putea înregistra valori scăzute de infectări cu noul coronavirus.

"Cred că această evoluţie va încheia de fapt şi acest al cincilea val al pandemiei. Cred că în următoarele trei săptămâni putem să discutăm despre revenirea la valori scăzute ale numărului de infectări şi sperăm să vedem acest trend cât mai rapid, poate mai repede decât trei săptămâni. (...) În ceea ce priveşte rata de reproducere, înregistrăm aceeaşi scădere. Ea este subunitară. În ultima săptămână am avut o rată de reproducere doar de 0,77, care se corelează cu scăderea numărului de cazuri. În trei săptămâni cred că vom ajunge la un număr de cazuri noi doar cu trei cifre în raportarea zilnică", a afirmat Rafila.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus