Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Ciucă: Este foarte clar că am intrat pe o linie descendentă. Urmează să venim cu măsuri care să se preteze la situaţia concretă

Ciucă: Este foarte clar că am intrat pe o linie descendentă. Urmează să venim cu măsuri care să se preteze la situaţia concretă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că în prezent România se află pe o "linie descendentă" a valului cinci al pandemiei de COVID-19 şi urmează ca Guvernul să vină "cu măsuri care să se preteze la nivelul situaţiei concrete".

"Având în vedere evoluţia situaţiei pandemice, am discutat şi am spus public că urmează să desfăşurăm o analiză după data de 15 februarie la nivelul Ministerului Sănătăţii şi al celorlalte instituţii implicate în gestionarea crizei pandemice. Au avut loc aceste evaluări. Este foarte clar că, în momentul de faţă, în ceea ce priveşte valul cinci, am intrat pe o linie descendentă şi am discutat cu domnul ministru Rafila, urmând ca, în perioada imediat următoare, ţinând cont de faptul că la începutul lunii martie urmează să îşi înceteze efectele hotărârea de guvern, să avem o analiză cât se poate de concretă şi să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situaţiei concrete", a afirmat Ciucă la începutul şedinţei Executivului, citat de Agerpres.

Ciucă a menţionat că "există foarte multe aşteptări din partea populaţiei" şi se speră ca tendinţa descrescătoare a cazurilor să fie şi în perioada următoare.

"Ieri am avut un număr de 14.000, peste 14.000 de infectări. Avem în continuare 1.000, peste 1.000 de oameni la ATI, dar, aşa cum am înţeles de la domnul ministru, există speranţa ca, în perioada următoare, această tendinţă să fie în continuare descrescătoare, ceea ce poate să genereze un alt set de măsuri pe care să îl avem în vedere la nivel guvernamental", a adăugat premierul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 572

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus