Marţi,
07.02.2023
Partial Noros
Acum
-13°C

Concerte, petreceri și ieșiri romantice. Ce poți face în Sibiu de Dragobete

Concerte, petreceri și ieșiri romantice. Ce poți face în Sibiu de Dragobete

Sărbătoarea Dragobetelui aduce la Sibiu mai multe evenimente la care putem lua parte. Localurile din oraș au pregătit petreceri în cadrul cărora cuplurile se pot bucura de o atmosferă caldă și plină de iubire, iar instituțiile de cultură ne așteaptă și ele cu un program special pentru ziua de 24 februarie.

Petreceri speciale pentru îndrăgostiți

Restaurantul „La pasaj” organizează o seară specială dedicată cuplurilor din Sibiu. „Iubește românește” este evenimentul la care îndrăgostiții pot participa începând de la ora 19. Prețul este de 130 de lei de persoană, iar rezervări se fac la numărul de telefon 0369 437 687. Mai multe detalii găsiți aici.

La Hochmeister sunteți așteptați, de asemenea, la un eveniment special, Wine Pairing.  „Ne vedem joi, 24 februarie, de Dragobete, într-o nouă ediție de #WinePairing la Hochmeister, în care sărbătorim iubirea în toate formele ei. Nu uităm nici de iubirea pentru mâncare și vinuri alese! Avem o selecție de vinuri de la Vinimondo, reprezentată de Vasile Pusca și un meniu de preparate gândite astfel încât să se îmbine perfect cu vinurile”, transmit cei de aici. Detalii suplimentare despre acest eveniment găsiți aici

Activități speciale pregătite de instituțiile de cultură

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu - între orele 8 – 20, expoziție cu o selecție de romane de dragoste din literatura română, aflate în colecțiile bibliotecii, care poartă publicul prin povești de dragoste fascinante, pasionale sau tulburătoare. Invitații pot alege o carte pe care să o lectureze, în tihnă, fie în sala mare de lectură a bibliotecii, situată la etajul al V-lea, fie acasă. În cadrul expoziției se regăsesc opere literare ale marilor clasici: Liviu Rebreanu, Camil Petrescu, George Călinescu, Cella Serghi, Ionel Teodoreanu, Mihail Sebastian, Mircea Eliade, Fănuș Neagu, Mihail Drumeș. În egală măsură, sunt prezentate scrieri ale autorilor contemporani, dintre care amintim pe Nora Iuga, Matei Vișniec, Doina Ruști, Daniela Zeca, Iulian Tănase, Dan Coman, Mircea Țuglea, Irina Binder, Chris Simion, Marin Mălaicu-Hondrari. 

Filarmonica de Stat Sibiu a pregătit începând cu ora 19, un program care va transpune publicul, timp de o oră, în lumea magică a muzicii. Solistele invitate, flautista Ioana Turcu și harpista Adriana Cazacu, vor încânta audiența în Concertul pentru flaut, harpă și orchestră în do major de W. A. Mozart, alături de membrii orchestrei Filarmonicii dirijate de maestrul Mihail Agafița, director artistic și prim-dirijor al Orchestrei Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău. 

Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu – între orele 15 – 16.30 vă așteaptă la Șura Culturală din Gușterița cu un spectacol de muzică populară oferit de elevii claselor de canto muzică populară coordonate de Mariana Anghel, Cosmin Verde și Elena Anghel. Intrarea este liberă.

 „Te logodești în stil ASTRA” este provocarea plină de dragoste pe care reprezentanții Muzeului o aduc în fața sibienilor. Mai exact, aceștia îi invită pe îndrăgostiți să se logodească în muzeul din Dumbrava Sibiului. Echipa de aici îi va ajuta cu înregistrarea video a momentului, după un scenariu stabilit până la cel mai mic detaliu și folosind camere video și microfoane ascunse. Condiția pentru a câștiga acest cadou este să fii primul care  contactează Muzeul Astra pe paginile de facebook și Instagram. Clipul filmat va fi postat pe facebook. Termenul limită de gândire/ înscriere este miercuri, 23 februarie, ora 20:00.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovare Culturii Tradiționale ”Cindrelul Junii” Sibiu vine în fața publicului de la ora 20, cu producţia „La Sibiu, de Dragobete”, care îmbină folclorul, muzica ușoară veche, cântecele de petrecere și muzica pop.

Sursă foto principală: depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus