Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
25°C

Cum a fost posibil ca un doctor fals să profeseze în județ: „Sunt conflicte între cei doi medici din comună”

Cum a fost posibil ca un doctor fals să profeseze în județ: „Sunt conflicte între cei doi medici din comună”

Sibianul care a pretins că este medic de familie, pentru o zi, într-un cabinet din Nocrich, a fost pus sub control judiciar, anunță procurorii. 

Actualizare. Potrivit viceprimarului comunei, între cele două cabinete medicale existente în localitate există o rivalitate constantă. Iar atunci când s-a aflat că în cabinetul unuia dintre medici se află o persoană care nu are dreptul să profeseze, celălalt a profitat de ocazie.

„Sunt doi medici care deservesc oamenii din cinci localități. Între cele două cabinete sunt conflicte de mai mult timp și când s-a aflat de această situație, imediat cineva din cabinetul rival a sunat la 112 sa anunțe ce se întâmplă. Tot oamenii au de suferit, dacă nu merge treaba bine și se creează aceste tensiuni între medici. Noi facem tot posibilul să îi ajutăm aici, să le oferim condiții”, spune Gheorghe Șamu, viceprimarul din Nocrich.

Acesta povestește că sibianul care a pretins că este doctor și a eliberat rețete și trimiteri ar fi un farmacist.

„Bărbatul acela care i-a ținut locul doctorului Toma este farmacist în Sibiu, din ce am înțeles din discuțiile în comună.”

Știre inițială. Potrivit autorităților, medicul de familie care l-a lăsat pe un sibian de 36 de ani să profeseze în cabinetul său într-o zi din vara anului trecut va fi adus astăzi la audieri. Propunerea procurorilor este de reținere pentru 24 de ore, urmată de control judiciar, spune Ioan Veștemean, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

„Spune că l-a lăsat în cabinet în locul său pentru că lipsea, dar l-ar fi lăsat numai ca să e asigure că totul este în regulă cât timp nu era acolo. Noi avem suspiciuni cu privire la mărturia sa, întrucât medicul i-a spus bărbatului inclusiv cum să acceseze sistemul, lucru pe care nu îl poate face orice persoană de rând cu ușurință. Noi vom propune reținere urmată de control judiciar, însă vom vedea ce se va decide”, a transmis Ioan Veștemean, pentru Turnul Sfatului.

Sursa citată mai spune și că asistenta medicului de familie ar fi crezut că sibianul de 36 de ani era la rândul său cadru medical, întrucât nu era prima dată când acesta mergea la cabinetul respectiv.

Vă reamintim că bărbatul, care se află sub control judiciar pentru 60 de zile, la data de 5 iulie 2021, s-ar fi prezentat la un cabinet de medicină de familie de pe raza localității Nocrich unde, cu încuviințarea medicului titular, ar fi pretins că el însuși este doctor, ocazie cu care ar fi oferit consultații unui număr de 15 persoane și ar fi eliberat ulterior două bilete de trimitere, precum și 20 de rețete medicale compensate integral sau parțial.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus