Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Fals medic de familie prins că profesa în județul Sibiu. A tratat inclusiv un copil de un an

Fals medic de familie prins că profesa în județul Sibiu. A tratat inclusiv un copil de un an

Un sibian de 36 de ani a fost reținut de poliție după ce vara trecută a tratat 15 pacienți într-un cabinet de medicină de familie, deși nu este medic.

Potrivit autorităților, la data de 5 iulie 2021, sibianul s-ar fi prezentat la un cabinet de medicină de familie de pe raza localității Nocrich unde, cu încuviințarea medicului titular, ar fi pretins că el însuși este doctor, ocazie cu care ar fi oferit consultații unui număr de 15 persoane și ar fi eliberat ulterior două bilete de trimitere, precum și 20 de rețete medicale compensate integral sau parțial.

Printre pacienții tratați de pretinsul medic, la data de 5 iulie 2021, se numără adulți și minori, inclusiv un copil în vârstă de 1 an și 3 luni.

De asemenea, cercetările efectuate au relevat faptul că, folosind user-ul și parola furnizate de medicul real, bărbatul ar fi introdus date în aplicația informatică ce este conectată la sistemul de asigurări de sănătate în vederea decontării serviciilor prestate, sume decontate ulterior.

Bărbatul a fost reținut 24 de ore iar astăzi va fi prezentat Parchetului pentru aplicarea unei măsuri preventive. Sibianul în vârstă de 36 de ani este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv acces ilegal la un sistem informatic.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Kokos

Acum 4 luni

Pai si medicul titular e bine mersi?
Raspunde

Dr Who Han :)

Acum 4 luni

Doctorul din Nocrich e principalul vinovat, deoarece NU poti lasa in cabinet spre exercitarea profesiei decat un medic care are LICENTA DE INLOCUIRE in termen ( adica vizata anual, pe baza certificatului de membru-asa incat un impostor nu are cum sa obtina un asemenea document), iar, ca sa poti lucra in contract cu Casa de asigurari, trebuie sa ai Conventie de inlocuire inregistrata la casa de asigurari, cu date stricte privind zilele si intervalul in care poti sa il inlocuiesti pe medicul titular. Si tokenul tau (semnatura electronica extinsa)... Asa incat "uzurpatorul" putea fi primit in cabinet de catre medicul din Nocrich doar pe post de pacient. Acum e bun de plata: casa de asigurari ii va imputa valoarea consultatiilor neefectuate, plus valoarea tuturor retetelor prescrise. Poate si 10 procente din valoarea contractului cu casa. Unde nu e cap, vai de restul corpului....
Raspunde

Claus

Acum 4 luni

Pei maine ma duc si eu la primarie,si spun ca sunt primar,sa imi dea acces la buget.
Raspunde

Sparrow

Acum 4 luni

Eu am sā incerc sā ma dau drept cutitar. In fapt, in loc de cutit am sā port un croissant
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus