Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
22°C

O fabrică din Valea Aurie va fi demolată pentru a fi înlocuită de un supermarket

O fabrică din Valea Aurie va fi demolată pentru a fi înlocuită de un supermarket

Reprezentanții unei companii care dezvoltă spații logistice a inițiat un proiect urbanistic pentru demolarea unor spații industriale din Valea Aurie, în locul cărora să fie amenajat un supermarket.

Aproape 7.600 de mp măsoară terenul de pe strada Theodor Mihali, nr. 3-5, ocupat în prezent de mai multe hale industriale. Aceste hale ar urma demolate, iar pe terenul astfel eliberat ridicat un supermarket care, împreună cu anexele, să aibă o suprafață construită de 2.620 de mp (față de cei aproximativ 4.000 de mp cât măsoară actualele hale).

Este rezumatul planului urbanistic zonal elaborat de filiala din România a Warehouses De Pauw (WDP), un grup belgian specializat în spații logistice. Planul a fost supus consultării publice de către administrația Sibiului. 

Respectiva documentație mai prevede ca 20% din suprafața terenului (adică 1.519 mp) să fie dedicată spațiilor libere și plantate, iar cea mai mare parte (45,5% - 3.455 de mp) să fie alocată parcărilor și circulațiilor. 

”Construcțiile nou-propuse pe parcela care a inițiat prezenta documentaţie vor avea un aspect arhitectural și dotări corespunzătoare funcțiunilor posibile - activități economice cu caracter terțiar, respectiv funcțiuni comerciale”, se arată în memoriul de prezentare a PUZ-ului.

Accesul în viitorul supermarket ar urma să se facă atât din strada Theodor Mihali, cât și din strada Fântânele. Pe aceiași stradă Fântânele funcționează un supermarket Profi

În România, cei de la WDP au dezvoltat spații comerciale pentru mai multe lanțuri comerciale internaționale. Documentația supusă consultării sibienilor nu precizează pentru care dintre acestea se intenționează amenajarea supermarketului din cartierul Valea Aurie.

Sibienii care au opinii și sugestii referitoare la acest plan urbanistic sunt invitați să le transmită în scris Primăriei ([email protected]) până cel mai târziu pe 21 martie 2022.

Consultă aici, în format integral, Memoriul de prezentare și Planșa de reglementări urbanistice

 

Sursa foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Alex

Acum 2 ani

Hai cu Lidl
Raspunde

Dragos

Acum 2 ani

Sunt curios câte supermarket-uri mai suporta acest oraș, deja sufocat de magazine de mâncare, case de pariuri, farmacii și mașini diesel second-hand. Chiar nu putem trai dacă nu avem un Kaufland sau Lidl la scara blocului?!?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 2 ani

cat mai repede cu atat mai bine!!!
Raspunde

@@@

Acum 2 ani

Am ajuns un popor de consumatori. Nu mai producem nimic, doar consumam.
Raspunde

Roger

Acum 2 ani

Orașul are destule supermarketuri și oricum ar trebui încurajați producătorii locali și magazinele de cartier în dauna marilor companii străine.
Raspunde

Ionut

Acum 2 ani

producatorii locali care cumpara din metro si vand la suprapret sau aia care vand produse expirate?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus