Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Primăria Cristian construiește o pistă de biciclete prin pădure. ”Anul acesta vrem să o terminăm”

Primăria Cristian construiește o pistă de biciclete prin pădure. ”Anul acesta vrem să o terminăm”

60.000 de lei a alocat Primăria Cristian pentru întocmirea documentelor necesare amenajării unei piste pentru biciclete cu o lungime estimată între trei și patru kilometri.

Pista pentru biciclete urmează să fie amenajată în zona cunoscută de către localnici sub numele de Răzi (vezi foto). ”Este vorba de zona aceea unde se află și pădurea de stejari aflată deasupra Institutului de agromontanologie. Anul acesta intenționăm să și întocmim documentele necesare și să și executăm lucrările”, arată Ioan Seuchea, primarul comunei Cristian, pentru cititorii Turnul Sfatului.

Primarul spune că ideea aparține reprezentanților administrației locale, care vor să pună astfel în valoare o zonă folosită în trecut pentru agrement. ”Pista aceasta o creăm pentru agrement. N-am avut solicitări în acest sens, dar acolo era și o zonă de agrement, unde este un izvor de la care multă lume lua apă. Acolo se țineau maialurile (maifesturile – n.r.), acolo ieșea lumea duminica să se relaxeze. Nu știu dacă vor reînvia astfel de sărbători sau evenimente, dar zona este propice pentru activități de agrement și relaxare”, arată primarul Cristianului.

Citește și 2022, anul pistelor de biciclete: de la Sibiu spre Rășinari, spre Cisnădioara, Ocna Sibiului și spre Poplaca, Orlat și Cristian. Urmează către Agnita și Poiana Neamțului

Cei 60.000 de lei, la care se adaugă TVA, sunt alocați de Primăria Cristian contractului pentru întocmirea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și a dosarului pentru obținerea autorizației de construire. Totodată, câștigătorul acestui contract va trebui să asigure și asistența tehnică pe perioada lucrărilor.

Sursa foto: Google Earth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Gigi

Acum 2 ani

Este de admirat ca primaria Cristian vrea sa faca o astfel de pista dar mi-e teama ca nu prea va avea succes la biciclisti. Nu se vor incumeta multi sa urce dealul cu bicicleta. Sper sa nu am dreptate.
Raspunde

MB

Acum 2 ani

Respect !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus