Miercuri,
17.04.2024
Partial Noros
Acum
18°C

2022, anul pistelor de biciclete: de la Sibiu spre Rășinari, spre Cisnădioara, Ocna Sibiului și spre Poplaca, Orlat și Cristian. Urmează către Agnita și Poiana Neamțului

2022, anul pistelor de biciclete: de la Sibiu spre Rășinari, spre Cisnădioara, Ocna Sibiului și spre Poplaca, Orlat și Cristian. Urmează către Agnita și Poiana Neamțului

Anul acesta ar urma să fie finalizată pista de biciclete care să lege Sibiul de Rășinari, în continuarea pistei deja existente. Pentru alte trei astfel de căi de rulare urmează să fie pregătite documentațiile în vederea accesării de fonduri nerambursabile.

Aproape două milioane de lei sunt alocate în acest an în bugetul județului Sibiu pentru patru piste de biciclete. Autoritățile își propun să finalizeze una din aceste patru, respectiv cea dintre zona Tropinii Noi și Rășinari (practic în continuarea pistei care pornește din Sibiu spre Rășinari până la Tropinii Noi). Un milion de lei a fost alocat actualizării studiului de fezabilitate și relocării utilităților de pe traseul pe care va fi asfaltată pista pentru biciclete.

Citește și Cu ”de toate”: am pedalat pe cea mai nouă și mai lungă pistă de biciclete din Sibiu VIDEO și FOTO

În pregătire

Bugetul pe anul în curs al județului Sibiu include câte 300.000 de lei pentru întocmirea studiilor de fezabilitate necesare altor trei piste pentru biciclete. Una care să lege Sibiul de Cisnădioara, una care să conecteze Sibiul de Ocna Sibiului și o a treia care să pornească din Sibiu până la Cristian via Poplaca și Orlat. ”Avem în vedere ca aceste piste pentru biciclete să răspundă, în primul rând, nevoilor de mobilitate, dar și celor de turism. Urmărim dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete dinspre Sibiu către alte destinații, tot în perspectiva unui transport verde”, a anunțat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Ea a anunțat că pista către Ocna Sibiului va urma traseul unor drumuri de exploatare de pe teritoriul comunei Șura Mică și a Ocnei Sibiului, drumuri aflate în prezent în curs de intabulare.

În viitor: și către Agnita

Bani alocați pentru amenajarea de piste de biciclete în județ au solicitat și consilierii județeni din partea USR. Acestora li s-a răspuns în scris că sunt alocate fonduri pentru cele patru destinații mai sus amintite și că în vedere sunt și alte destinații. ”Pentru etapa următoare se vor propune și alte piste de biciclete, cum ar fi Avrig- Poiana Neamțului și Sibiu-Agnita”, au mai răspuns reprezentanții CJ Sibiu către consilierii USR.

În același răspuns se arată că în acest an vor fi efectuate lucrări de reabilitare și la pista de biciclete amenajată prin Pădurea Dumbrava, pistă care a suferit o serie de degradări de la darea în utilizare. ”Reabilitarea pistei de biciclete pe sectorul degradat, care traversează Pădurea Dumbrava, între DJ106A și DJ 106R, nu face obiectul unor investiții. Această reabilitare se va realiza de către Consiliul Județean, cu acordul proprietarului și administratorului Fondului Forestier, prin lucrări de reparație cu fonduri alocate din art. bugetar 20.02 Reparații curente”.

Citește și Pista de biciclete de zece mil. de euro a Sibiului: de ce doar 2 metri lățime și pe unde merg pietonii, în lipsa trotuarelor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Un biciclist

Acum 2 ani

sa nu uitati de aplicarea standardele din marginime cand contractati lucrarile. Sa fie piste tipic sibiene: asfalt valurit turnat cu lopata si multe borduri inutile. Si neaparat o latime maxima de 100cm precum face fodor in satul ei.
Raspunde

Gigi

Acum 2 ani

Sper sa devina realitate promisiunile acestea și când pun constructorii asfaltul, sa-l pună în strat mai gros și suprafața sa fie netedă ca la șosele. Dacă le fac în bătaie de joc cum le-au făcut spre Rășinari și Cisnădie, mai bine sa le facă de pământ ca-s mai bune...
Raspunde

Gigi

Acum 2 ani

Pista de la Sibiu la Cristian via Orlat e bună pentru ciclo-turism si eventual naveta de la Rasinari la Sibiu. Pentru navetă nu va fi deloc avantajoasă pentru navetiștii din Cristian care vor avea de ocolit cel puțin 20 km față de o pista directa de 5km pe malul Cibinului care numai bine s-ar lega de alte piste promise pe malul Cibinului. Au bicicletă și hartă cei care proiectează pistele acestea?
Raspunde

Ddd

Acum 2 ani

daca vor fi facute ca in https://www.google.ro/maps/@45.7888124,24.1745772,3a,20.5y,152.67h,82.59t/data=!3m6!1e1!3m4!1sZUr8mBPX5Fzvz8A7mhU-cQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=en ...
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

E bine, in linie dreapta, din Tiglari/Tineretului, Ocna e foarte aproape de Sibiu, soselele ocolesc mult. Sper ca acolo vor sa faca pista (cat de drept permite si intersectarea cu autostrada).
Raspunde

Albert

Acum 2 ani

Sper ca asfaltul sa fie turnat cu utilaje performante !!! ( nu cu lopata, si podulete ridicate, exemplu pana la Topinii noi )
Raspunde

Sparrow

Acum 2 ani

In poze arata de zici cā esti in Olanda, cum intri, pe stânga!
Raspunde

1001 de nopți

Acum 2 ani

Au uitat-o pe cea către Curtea de Argeș via Vf. Negoiu. Oricum ai lua-o aia "înspre" Cristian via Orlat este noaptea minții! Înțeleg că acestea sunt proiectele consiliului județean. Acum așteptăm cu nerăbdare ca și primăria să inaugureze cel puțin pe atâția kilometri de "piste" în interiorul orașului. Hai că se poate! Tocmai s-a ieftinit lavabila la găleată de la Dedeman!
Raspunde

Din Sibiu

Acum 2 ani

Trec generatii pana se face ceva in judetul si orasul asta. Am imbatranit si a trecut cheful de miscare asteptand si sperand. Au taiat doar copacii pe valea Cibinului si in Sibiu, prostime mare cat incape, in rest nimic doar povesti. Sibiul devine din ce in cet tot mai plictisitor.

Raspunde

Dana

Acum 2 ani

Si de la Orlat la Jina pe cand ? In 2027???
Raspunde

Adrian

Acum 2 ani

Faceți un amărât de trotuar între Zoo și Muzeul Satului și chiar după Muzeul Satului încă vreo 500-1000 de metri. Ori paralel cu pista, ori pe partea opusă... Este și spațiu și ar ieși un loc de promenadă superb printre copaci.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus