Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Proiect de lege pentru prevenirea incendiilor în spitale, inițiat de un deputat AUR de Sibiu: ”Mulțumesc George Simion!”

Proiect de lege pentru prevenirea incendiilor în spitale, inițiat de un deputat AUR de Sibiu: ”Mulțumesc George Simion!”

Un proiect de lege prin care se impune instalarea unor ”instrumente de măsurare a parametrilor reţelei electrice” şi „sisteme de supervizare şi monitorizare în timp real a parametrilor cantitativi şi calitativi din reţeaua electrică de joasă tensiune” depus de deputatul AUR de Sibiu, Sebastian Suciu, va fi dezbătut în Senat.

”Proiectul de lege propus de mine pentru prevenirea incendiilor în spitale a primit aviz favorabil din partea Consiliului Economic și Social (CES). Este vorba despre propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor în vederea creșterii siguranței exploatării rețelei electrice din spitale, prin instituirea obligativității de dotare a unităților sanitare cu sisteme de monitorizare în timp real a parametrilor cantitativi și calitativi din rețeaua electrică. Le mulțumesc pentru sprijin colegilor mei Vasile NAGY, George Simion și tuturor celor implicați în acest efort de a pune STOP tragediilor care au avut loc în ultimii doi. Să sperăm că și celelalte grupări parlamentare se vor abstractiza de divergențele politice și vor susține acest demers pentru binele românilor”, anunță Suciu pe pagina sa de Facebook.

Textul propus de deputații AUR:

„(1) în unităţile sanitare reglementate de Legea privind reforma în domeniul sănătăţii nr. 95/2006, republicată, se implementează instrumente de măsurare a parametrilor reţelei electrice, precum şi sisteme de supervizare şi monitorizare în timp real a parametrilor cantitativi şi calitativi din reţeaua electrică de joasă tensiune, care vor achiziţiona în mod automat şi în timp real informaţiile comunicate de instrumentele de măsurare".

Deputatul și-a făcut și o auto-evaluare a activității sale de parlamentar și după opinia sa, în această perioadă, alături de colegii de partid a reușit să apere ”drepturile fundamentale ale românilor împotriva măsurilor totalitare și aberante ale sistemului”.

Activitatea parlamentarului:

33 de propuneri legislative inițiate, precum:

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, mult necesară pentru a stopa bilanțul tragediilor;

19 întrebări și interpelări, referitoare la:

Stadiul de funcționare ale Hidrocentralelor din România;

Monitorizarea autostrăzii A1;

Discrepanțe salariale între angajații din sistemul sanitar;

4 luări de cuvânt – din care 3 declarații politice;

5 declarații politice depuse în scris;

1 hotărâre inițiată:

Proiect de hotarâre pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă pe teritoriul României;

1 moțiune.

Citește și:

Cine e viitorul deputat AUR de Sibiu: ”E un rezultat la care ne-am așteptat”

Deputatul AUR de Sibiu, doctorul Sebastian Suciu, fără masca obligatorie: ”Suntem cu toții testați”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus