Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Activități de monitorizare a colectării selective desfășurate de ADI ECO Sibiu în Avrig și localitățile vecine

Activități de monitorizare a colectării selective desfășurate de ADI ECO Sibiu în Avrig și localitățile vecine

De la începutul lunii ianuarie, Soma a preluat serviciile de colectare și transportul deșeurilor de pe raza orașului Avrig și a localităților învecinate. Săptămânile trecute echipa de monitorizare a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI ECO Sibiu a mers în Avrig și în localitățile învecinate pentru a vedea cum a fost implementat serviciul și pentru a verifica dacă există nereguli.

Echipa Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu a urmărit îndeaproape preluarea zonei de către Soma, de la împărțirea pubelelor și până la implementarea efectivă a serviciului. După perioada de mobilizare în care s-au împărțit pubelele, s-au mobilat și utilat platformele publice, au fost informate primăriile și s-au distribuit calendarele cu graficele de colectare a urmat preluarea și transportarea deșeurilor.

„Noi suntem mulțumiți de ceea ce am văzut până acum. Serviciul a fost implementat, iar săptămânile trecute am mers în teren pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile. În principiu, oamenii colectează corect, iar dacă sunt nelămuriri întreabă, iar atât noi, cât și personalul de la Soma suntem dispuși să le răspundem și să rezolvăm orice problemă au”, arată reprezentanții ADI Eco Sibiu.

Pe raza orașului Avrig și a localităților învecinate, aproximativ 400 de tone de deșeuri sunt colectate lunar, din care 9,25 % deșeuri reciclabile atât prin pubelele distribuite gratuit populației cât și prin platformele publice  nou amenajate.

„După primele deplasări în teren de la preluarea zonei de către Soma, am constatat că lucrurile merg într-o direcție bună. Soma transportă deșeurile după un program stabilit, program pe care oamenii îl cunosc și în funcție de care se realizează ridicările din această zonă”, mai arată reprezentanții ADI ECO Sibiu. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus