Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Cel mai mare angajator din Sibiu oferă locuri de muncă conform studiilor și calificărilor ucrainenilor care fug de război

Cel mai mare angajator din Sibiu oferă locuri de muncă conform studiilor și calificărilor ucrainenilor care fug de război

În cursul zilei de vineri, a doua zi de război în Ucraina, mai multe companii din zona Sibiului și-au manifestat dorința de a ajuta cetățenii ucraineni care fug din fața invadatorilor ruși. Dacă unii s-au oferit să le asigure transport sau cazare, mai nou refugiaților li se oferă inclusiv locuri de muncă pe măsura pregătirii lor profesionale. Scopul este de a-i sprijini, prin toate mijloacele posibile, să depășească momentele grele.

Compania Continental Sibiu, care cu peste 4.000 de angajați în Zona Industrială Vest și nu numai este cel mai mare angajator din Sibiu, a anunțat vineri că explorează diferite soluții pentru a sprijinii refugiații ucraineni, inclusiv prin oferirea de ”locuri de muncă conform studiilor și calificărilor”.

“În cadrul Continental Sibiu promovăm o cultură incluzivă, stimulăm toleranța și respectul pentru diversitate. În acest moment explorăm modalități prin care putem sprijini refugiații cu locuri de muncă. Iar când spunem locuri de muncă nu ne referim doar la poziții de muncitori ci și la poziții pentru persoane cu studii superioare. La Continental Sibiu există un loc pentru toată lumea și oferim o diversitate a locurilor de muncă. Suntem un Employer4All.

Vom căuta soluții pentru a sprijinii refugiații în găsirea unui loc de muncă conform studiilor și calificărilor în cadrul companiei noastre. Continental este membru activ al comunității globale, demonstrând angajament susținut față de problemele sociale”, au transmis pentru Turnul Sfatului reprezentanții Continental Sibiu.

Anunțul vine în contextul în care o altă companie din Sibiu, Modular Plus, specializată în construcții modulare, a anunțat că pune la dispoziție spații de cazare, hrană și, la nevoie, transport de la graniță pentru ucrainenii nevoiți să își părăsească țara atacată de Rusia. Mai multe detalii pe acest subiect puteți citi aici.

Urmăriți imagini live cu desfășurarea războiului din Ucraina aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Gigi

Acum 11 luni

A mai "explorat" aceasta mare multinationala si alte modalitati prin care pot sprijini potentialii refugiati, sau se rezuma doar la a oferi locuri de munca? Intreb deoarece acesti potentiali refugiati vor avea alte nevoi imediate precum mancare, imbracaminte, adapost, asistenta medicala, iar problema unui loc de munca se va pune doar intr-un viitor mai indepartat si doar daca vor ajunge sa sada mai mult timp la noi. Vazand alte companii si persoane care isi pun benevol resursele la dispozitia potentialilor refugiati, daca cei de la Continental nu au "explorat" si alte modalitati similare prin care pot ajuta.. lasa impresia ca exploreaza modalitati prin care pot exploata situatia, ceea ce nu-i frumos, iar cel care a venit cu acel comunicat merita un mare picior in fund.
Raspunde

Ddd

Acum 11 luni

Nemtii daca tot le dau numai casti s-au gandit sa le faca si un amar de bine si, "conform studiilor și calificărilor", sa puna mana de 2-3-18-45 de ingineri rupti de foame ca pta muncii din Romania este epuizata. Cum ar fi sa puneti 1 milion, doua in donatii si dupa aia sa veniti cu joburi?
Raspunde

Unoarecare

Acum 10 luni

The war against Ukraine is a humanitarian catastrophe. Continental’s Executive Board has therefore decided to donate €500,000 to the UN Refugee Agency.
Raspunde

Gigi contra

Acum 9 luni

Ucrainienii de la Sibiu au bani, nu au nevoie sa se-ncadreze in campia muncii, la Continental... Ei sunt doar in trecere...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus