Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Rusia mobilizează noi trupe din Belarus pentru a lua cu asalt Kievul. Ucraina anunță prezența tot mai masivă a sabotorilor ruși

Rusia mobilizează noi trupe din Belarus pentru a lua cu asalt Kievul. Ucraina anunță prezența tot mai masivă a sabotorilor ruși

Rusia foloseşte baza aeriană Gomel din Belarus pentru a mobiliza trupe pentru a lua cu asalt Kievul, din cauza daunelor suferite la aeroportul militari Hostomel din apropiere de capitala Ucrainei, a transmis vineri Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

"Pentru a intimida populaţia Ucrainei, inamicul alege tot mai mult să distrugă infrastructură civilă şi locuinţe", a precizat Statul Major într-un postare pe Facebook.

Conform Statului Major, trupele ruse avansează spre Kiev din mai multe direcţii, în timp ce forţele ucrainene se luptă în jurul oraşului Mariupol, în sud, şi la Harkov, în nord-estul ţării.

În paralel, Ministerul Apărării ucrainean a anunţat că primele unităţi ale armatei ruse au intrat în Kiev, potrivit DPA.

"Sabotori" ruşi au pătruns în cartierul Obolon, din nordul capitalei, a anunţat ministerul pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Apărării ucrainean le-a cerut localnicilor să pregătească cocteiluri Molotov şi să anunţe apariţia echipamentelor armatei ruse.

Totodată, potrivit Reuters, au fost raportate focuri de armă în cartierul guvernamental din Kiev, a relatat RIA, care cita Associated Press.

Citește și:

Live update RĂZBOI ÎN UCRAINA: Moscova anunță că prima zi a invaziei ruse este un succes

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ady2000

Acum 2 ani

Salveaza Ucraina de soarta Romaniei.... sclavi ai occientului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus