Luni,
30.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

ZIUA 2. RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelensky avertizează că rușii vor ataca dur: soarta Ucrainei se decide în această noapte

ZIUA 2. RĂZBOI ÎN UCRAINA. Zelensky avertizează că rușii vor ataca dur: soarta Ucrainei se decide în această noapte

A doua zi a invadării Ucrainei de către trupele ruse continuă cu asaltul asupra capitalei. Conform informațiilor din presa occidentală, planul rușilor este de a captura guvernul și de a instala un guvern - marionetă.

Ora 12.28 Zelensky: soarta Ucrainei se decide în această noapte

"În această noapte inamicul va utiliza toate resursele pentru a distruge rezistența noastră. Va fi crud și inuman", a spus președintele Zelensky într-un discurs televizat. "Trebuie să întelegem cu toții ce ne așteaptă." "Trebuie să învingem în noaptea aceasta - soarta Ucrainei se decide acum".

Ora 21.36 NATO desfăşoară forţa de reacţie rapidă pentru prima dată în contextul apărării colective. Detalii aici

Ora 20.58 Kievul e lovit de rachete, toată lumea să se adăpostească, scrie pravda.com.ua. Primarul Kievului: noaptea aceasta va fi foarte dificilă. Locuitorii sunt îndemnați să înlăture semne de pe cladiri care îi pot transforma în ținte 

5 explozii în decurs de câteva minute au fost semnalate aproape de o centrală din Kiev, potrivit primarului Klitschko.

Primarul Vitaliy Klitschko a spus într-o scurtă declarație video că nopatea care urmează va fi foarte dificilă, iar trupele rusești sunt în apropiere. El i-a îndemnat pe locuitori să verifice clădirele în care locuiesc și să înlăture orice semn plasat de "sabotori" pentru a ajusta tirul rachetelor inamice.

"Situația actuală în Kiev este, fără exagerare, amenințătoare. Noaptea și dimineața următoare va fi foarte dificilă, pentru că trupele rusești sunt aproape de capitală', a spus primarul.

Ora 20.41 Vladimir Putin și Serghei Lavrov au fost puși pe lista sancțiunilor impuse de UE și Marea Britanie. Detalii aici

Ora 20.20 Povestea celor doi tineri din ucraineni care și-au petrecut prima zi după căsătorie adunând arme pentru a-și apăra țara

Tinerii ucraineni Yaryna Arieva și Sviatoslav Fursi s-au căsătorit în aceeași zi în care Rusia a atacat Ucraina, scrie CNN, care prezintă povestea celor doi. Yaryna Arieva și Sviatoslav Fursi trebuiau să se căsătorească în mai, dar atunci când rușii au intrat în țară nu au mai fost siguri de ceea ce se va întâmpla și au hotărât să nu mai aștepte. Detalii aici 

Ora 19.15 Suntem aici. Suntem în Kiev. Apărăm Ucraina. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat pe mediile online un scurt video prin care arată ca oficialitățile nu au părăsit orașul: Suntem aici. Suntem în Kiev. Apărăm Ucraina. 

Ora 19 Focuri de armă se aud pe imagini distribuite de Daily Mail și BBC în gara din Kiev, în timp ce mii de locuitori se înghesuie să părăsească orașul înainte de sosirea trupelor rusești. Detalii aici

Ora 18.57 Rusia a fost suspendată din Consiliul Europei, anunţă ministrul italian de externe

Consiliul Europei a fost format după al Doilea Război Mondial pentru a proteja drepturile omului şi statul de drept pe întreg continentul şi este un organism separat de Uniunea Europeană. - detalii aici 

Ora 18 Armata ucraineană spune că trupele sale se luptă cu forţele ruse în zona extinsă a capitalei Kiev

Ora 17.37 Putin cere armatei ucrainene ''să preia puterea'' la Kiev

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut vineri militarilor ucraineni "să preia puterea" la Kiev şi să-l înlăture pe preşedintele Volodmir Zelenski şi anturajul său, pe care i-a calificat drept "neonazişti şi drogaţi", relatează AFP şi Reuters.

Ora 17.30 

Potrivit reprezentanților Ministerului Apărării, de la începerea operațiunilor ruse ucrainienii au reușit dă distrugă 80 de tancuri inamice, 516 diferite vehicule militare, 10 avioane și 7 elicopere. De asemenea, 2.800 de soldați ruși au fost uciși, luați prizonieri sau răniți.

Ora 14.34 Navă de transport moldovenească, cu echipaj rus, lovită de un obuz în Marea Neagră

Inițial, informația a fost dată de comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook, aici susținându-se că e vorba de o navă românească. 

”Nava a fost lovit de un obuz (nu se cunoaște sursa lansării obuzului). La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipați doar cu veste de salvare. La moment petrec acțiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei cetățeni ai Federației Ruse”, se arată în comunicatul Republicii Moldova. (detalii aici)

Ora 13.55 Zelenski îi cere lui Putin să se așeze la masa negocierilor pentru a opri vărsarea de sânge

Președintele Ucrainei spune că Europa are destulă putere pentru a opri agresiunea Rusiei, scrie zn.ua

Coloane de tancuri pe străzi și loviturile aeriene sunt foarte asemănătoare cu ceea ce s-a întâmplat în al Doilea Război Mondial și este ceea ce cu toții am spus că nu se va mai întâmpla niciodată, a spus președintele Ucrainei. "Dar uite că se întâmplă din nou, acum în 2022. La 75 de ani de când s-a terminat Al Doilea Război Mondial". 

Ora 13.19 Rusia, dispusă să discute cu Kievul numai după ce armata ucraineană va depune armele

'Suntem pregătiţi pentru negocieri, în orice moment, de îndată ce forţele armate ucrainene vor asculta apelul nostru şi vor depune armele', a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă, la o zi după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina, scrie Agerpres.

Ora 13.15 Cel mai mare angajator din Sibiu oferă ”locuri de muncă adecvate” ucrainenilor care fug de război

Compania Continental Sibiu, care cu peste 4.000 de angajați în Zona Industrială Vest și nu numai este cel mai mare angajator din Sibiu, a anunțat vineri că explorează diferite soluții pentru a sprijinii refugiații ucraineni, inclusiv prin oferirea de ”locuri de muncă adecvate”. Detalii aici 

Ora 12.49  Imagini dramatice cu tancurile rusești care trec peste mașini și oameni. Ce sunt sfătuiți să facă cei din Kiev când vad trupe inamice

Imagini dramatice sunt postate pe rețelele de socializare care arată tancuri rusești care trec peste mașini și oameni în Obolon, aproape de Kiev. 

Atenție! imagini cu impact emoțional.

 

Autoritățile le cer locuitoriilor din Kiev să nu mai posteze pe rețelele de socializare imagini cu trupele de apărare ucriniene, pentru a nu le da de gol poziția. În schimb, ministerul Apărării îi îndeamnă pe ucrainieni să fimeze vehiculele rusești și să le blocheze înaintarea.  

Potrivit pravda.com.u, când ucrainienii văd soldați sau vehicule inamice pe strazile din orașele lor sunt îndemnați să iasă în fața loc cu steagurile Ucrainei și să îi filmeze, pentru a le da de înțeles că nu sunt doriți acolo și că absolut toată lumea va lupta împotriva lor. În același timp, cetățenii sunt advertizați să nu se apropie dacă forțe ucrainiene sunt angajate în luptă împotriva rușilor. 

Ora 11.22 Președintele Zelensky - Ucrainienii dau dovadă de un real eroism

Ucrainienii au dat dovadă de un real eroism, spune președintele Ucrainei, care a adus un tribut soldaților și civililor care apără țara. Ucraina a cerut tuturor cetățenilor care pot lupta să se alăture efortului de a apăra țara, scrie BBC.

Mediile ucrainiene au transmis povestea de eroism a lui Vitaliy Volodymyrovich, un inginer din cadrul armatei care a murit în timp ce plasa dinamită pe un pod în regiunea Crimeea, dar nu a mai avut timp să se retragă în siguranță. 

"Datorită actului său eroic înaintarea tancurilor rusești a fost încetinită semnificativ, permițând unității sale să se regrupeze și să își organizeze apărarea", se arată în postarea ministerului de Apărare ucrainian.  

Ora 11.20 Prima companie din Sibiu care oferă găzduire pentru refugiații ucraineni: ”ce se întâmplă acum nu este un film la televizor”

Reprezentanții Modular Plus, o companie din Sibiu specializată în construcții modulare, anunță faptul că pune la dispoziție spații de cazare, hrană și, la nevoie, transport de la graniță pentru ucrainenii nevoiți să își părăsească țara atacată de Rusia. (Mai multe detalii, aici)

Ora 11.17 Britanicii au analizat primele zile de asalt în Ucraina: Rușii sunt în urmă cu planul militar. Vor să ocupe întreaga țară

Ministerul britanic al Apărării, Ben Wallace, consideră că Putin și-a propus să ocupe întregul teritoriul al Ucrainei, dar că în primele zile de război nu și-a atins principalele obiective. (Mai multe detalii, aici)

Ora 10.55 Rușii au intrat în Kiev. Locuitorii sunt încurajați să facă cocktailuri Molotov și să lupte cu inamicul

Trupe rusești au intrat în Kiev, anunță BBC, informații confirmate și de oficiali ucrainieni. Ministerul Apărării transmite că inamicul este în districtul Obolon, la aproximativ 9 km nord de Parlamentul din Kiev, care se află în centrul orașului. Autoritățile îi încurajează pe localnici să facă cocktailuri Molotov și să lupte. Cei care nu pot să lupte, să se adăpostească. 

Ora 10.53 Cum vrea Rusia să cucerească Kievul. Planul acțiunii de ocupare al orașului - mai multe detalii aici

Ora 10.14 Imagini impresionante cu locuitorii Kievului care și-au petrecut noaptea în stațiile de metrou, de teama bombardamentelor

Jurnalistul Vitalie Cojocari publică fotografii și imagini impresionante cu ucrainieni înghesuiți în stațiile de metrou de teama bombardamentelor. 

"Ucrainenii au avut o noapte albă. Cei care au avut șansa, au coborât la metrou, acest adăpost antiaerian devenit arhiplin. Pozele sunt răvășitoare. Sunt copii, sunt animale care au stat toată noaptea în subteran de frica bombelor rusești."

foto video Vitalie Cojocari 

Ora 9.26 

Apărarea antiaeriană a Kievului a doborât vineri dimineaţă un avion rusesc, care a căzut lângă un imobil de locuinţe din oraş, a indicat consilierul ministrului de interne ucrainean Anton Gheraşcenko.

După căderea avionului rusesc, o clădire rezidenţială cu nouă etaje a luat foc - de la etajul patru până la etajul nouă- a relatat în acelaşi timp portalul RBC.ua. La stingerea incendiului au fost mobilizate 11 echipaje de pompieri.

Ora 8.48 Potrivit unor raportări pe twitter, forțele ucrainiene încearcă să oprească înaintarea forțelor terestre ruse prin distrugerea unor poduri.

Potrivit Daily Mail, podurile cre duc spre Kiev și Kharkiv au fost distruse de forțele ucrainiene.

Ora 8.32 137 de ucrainieni au murit în prima zi de lupte

137 de ucrainieni, atât civili, cât și militari au murit în prima zi de lupte, spune președintele Zelenski, potrivit BBC. Alti 316 sunt răniți, scrie și hkyivindependent.com.

Ora 8.18 Președintele Zelenski e ținta numărul 1 al armatei ruse. Familia sa, ținta 2

Departamentul de Stat al Statelor Unite consideră că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi "principala ţintă a agresiunii ruse", informează vineri Agerpres, care citează DPA.

"Preşedintele Zelenski reprezintă în multe feluri, chiar personifică, aspiraţiile şi ambiţiile democratice ale Ucrainei, ale poporului ucrainean. Prin urmare, desigur, el ar fi o ţintă principală pentru agresiunea rusă", a declarat purtătorul de cuvânt Ned Price pentru CNN.

De la Kiev, Zelenski a făcut afirmaţii similare cu cele ale SUA. "Avem informaţii că inamicul m-a declarat ţinta numărul unu, iar familia mea, ţinta numărul doi", a spus el într-un mesaj video.

Ora 8.14 Președintele  Zelenski anunță că avansul trupelor ruse a fost oprit pe moment

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a reluat atacurile cu rachetă în zorii zilei de vineri, la ora locală 04.00, dar că trupele ruse au fost oprite din avansul lor în majoritatea direcţiilor, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Într-un discurs televizat, Zelenski a spus că atacurile ruse au avut ţinte atât militare, cât şi civile.

Ora 7.18 Insula Șerpilor a fost capturată, toți militarii ucrainieni au fost uciși

Toți cei 13 polițiști de frontieră care au apărat insula Șerpilor au murit în urma atacurilor armatei ruse, anunță publicația locală din Odesa, Dumskaya.net.

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski anunță că vor primi titlul de Erou al Ucrainei post-mortem, informează publicația.

„Pe Insula Șerpilor, toți grănicerii au murit eroic, apărând-o până la ultimul, fără să se retragă. Toți vor primi titlul de Erou al Ucrainei postum. O amintire veșnică celor care și-au dat viața pentru Ucraina”, a spus președintele Vladimir Zelenski în discursul său.

Potrivit Serviciului de Grăniceri de Stat, navele rusești au tras inițial de pe mare, distrugând întreaga infrastructură. După aceea, comunicarea cu polițiștii de frontieră ucraineni s-a pierdut.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

29 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Extrem de trist, dar adevărat. Lumea civilizata (Ue, Europa, america canada japonia si altii) pot face mai mult de atat. Rusia trebuie oprita si poporul rus eliberat de oligarhii lacomi. Belarusul la fel. Si sa devina țări democratice, in care oamenii sa poata vorbi si altele. Fara bastoane si dube, fara jeturi de apa. Evident aici mai avem si noi nevoie sa mai lucram. Dar deja e război, rusia s-a poziționat total împotriva lumii civilizate. Din punctul meu de vedere acum nu mai e loc de negocieri. Si deci nici de închis ochii. Chiar si la nivel de orășel Sibiu si de redacție TS, toti trolii cu intenții clare anti ue si pro rusia (unii plătiți de rusia altii doar idioți utili), ar trebui restricționati sa mai comenteze. Ro, tara libera si democrație, ok, înțelegem cu toții, dar acum suntem in război, propaganda ruseasca trebuie sa ramana la ea in țară si sa părăsească de urgenta UE si America, așadar democrația trebuie tratata raportat la războiul pe care Rusia tocmai l-a pornit împotriva lumii civilizate. Așadar redacția, puteți avea un rol mai bun decat il aveti si sa începeți sa luați masuri. Trimiteți trolii rusi la ei acasa, cine vrea idei anti ue, anti România, idei pro rusia pro china, au desigur posibilitatea sa citească presa Putinista si Jinpingista.
Raspunde

@Stanciu pt @Sibian SB

Acum 11 luni

Doua lucruri pot fi adevarate in acelasi timp: se poate sa nu ne placa Rusia si dictatura din China SI se poate sa nu ne placa semi-dictatori moralisti plini de ei precum Trudeau din Canada (care ingheata conturile bancare si suspenda asigurarile protestatarilor opusi lui). Asta inseamna sa fii echilibrat. Tu ceri doar loialitate oarba fata de un sistem condus de progresisti. Uita-te la postarea ta de mai jos: @Elzorab sau @Contra sunt troli care ar trebui cenzurati. In cativa ani, cand o sa avem toti o identitate unica digitala si deci ne vom loga peste tot cu aceasta (facebook, mail, banca), o sa imi fie la fel de frica de tine cat imi este acum de Putin. Tu ai accepta cu usurinta ca niciunul din noi sa nu mai putem posta vreodata sub pretextul ca suntem TrOlI. Vai de ea lume, e greu sa ne pastram ideile clare cand se intampla atatea in jur, si riscam sa dam toata puterea unora ca tine.
Raspunde

Stanciu pt Sibian SB

Acum 11 luni

Si da, ca sa stii: In ceea ce priveste Rusia suntem uniti, suntem amandoi impotriva regimului Putin. Dar nu-mi place postarea ta pt ca se vede spiritul unui mic securist. Vorbesc serios, mi-e frica de oameni ca tine. Oameni care fara mustrari de constiinta pot bloca discursul, bloca conturi bancare sau sa interzica oamenilor unde sa mearga sau sa lucreze.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Ion de la Aur, tu mi-ai dat primu minus? Elzorab, sau tu? Contra, Noname? Băieți, daca sunteți sibieni zdraveni la cap, treziti-va la realitate. Istoria va dovedeste, astăzi nu maine, concret deci, ca faptul ca România face parte din UE si din Nato, este bine si prezintă o siguranță mai mult decat decenta, de care Ukraina si altii nu se pot bucura. Așadar e mai ok sa fie bine, decat sa fie rău. Si va repet, istoria va dovedește azi asta, nu eu sau altii care va tot contrazicem. Nici ue si nici nato sau America, nu sunt perfecti si da, mai e de lucru si aici. Probabil ca perfecțiune nu exista. Dar daca tu nu erai azi in nato, cam erai kkt la funduletz. Revin catre TS cu propunerea f serioasa, cu scuze ca ma repet - e război, e extrem de dăunător sa mai fie lăsați susținătorii rusiei (care sunt evident anti Ue si anti America) sa isi mai faca de cap cum vor si sa mai manipuleze cu fake news si cu alte stiri bine lucrate ca sa lovească in UE si in lumea civilizata. Sa fie blocați de urgenta e cea mai buna decizie in condițiile actuale!
Raspunde

Ombl

Acum 11 luni

Du-te la g4 pe pagina usecurist mic, uite unde era ascuns Marx…
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jijhuhibguyg

Acum 11 luni

Ti-au dat dislike 16 rusofili. Pai oameni buni, ce a zis gresit omul ? Daca nu am fi fost in NATO am fi facut pastele cu Putin. Simplu ca buna ziua. Ar fi sters cu noi pe jos cum fac acum cu uncrainienii. Intrarea in NATO si UE e cel mai bun lucru pe care l-a realizat tara asta. Fara ei suntem nesemnificativi in fata unor forte militare precum Rusia. Cine e de alta parere e de o prostie rara.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Nu, poate nu știi cum fac băieții troli de la partide. Cu aplicație banala de pe net isi schimba ip-ul și astfel isi dau singuri câte like vor.
Raspunde

Veleitar

Acum 11 luni

Deci dupa expert in vaccinare acum esti expert in razboi. De ce nu-ti cauti un job daca te plictisesti asa rau?????
Raspunde

Contra pt. @Sibian SB

Acum 11 luni

Prietene, de data asta, NU ! Alte dati, da, ti-am dat dislike, mai ales cand faceai apologia vaccinarii!
Raspunde

@Stanciu pt @Veleitar

Acum 11 luni

Si eu am mai postat pe site. Dar la teme controversate si dupa o vreme... intelegi ca se pierde prea mult timp si te mai opresti (sau cel putin accesezi mai rar site-ul). Nu fac fata si la job si sa citesc stiri toata ziua. Dar ma uit pe site si de 1,5 ani cel putin persoane ca @Sibian SB, @Aci Dutu comenteaza poezii intregi la toate stirile de interes in fiecare zi. Am vazut o pagina de comenturi in care @Sibian SB a postat vreo 2 pagini A4. Sa nu imi zica progresistii cine e trol si cine nu. Un om normal, serios in societate si care lucreaza nu ar trebui sa aiba timp de asa ceva, in maniera asta. Ore si ore de postari. Oameni framantati rau ce se cred formatori de opinie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Veleitar, stanciule, sau alti troli aur si psd, m-am dat eu expert in razboi? Sau in politica? Din contra, problema în tara asta e ca voi ăștia care sunteți membri de partid, din nimic si trecuți prin scoli cu kentu, ajungeti sa fiti experți in de toate. Inclusiv ministri, pe la educație sanatate energie și altele, ajung pe acele funcții si fac rahatu praf. Ideea acum e f clara, e război de sapt asta, o lasam mai ușor cu manipulările anti ue, ca deocamdată ue si nato iti păzesc fundu in țara asta. Cine vrea povesti cu manipulari, e liber sa treaca granita la rusi sau sa comenteze in ziare anti ue si pro rusia din rusia. De mine n-are cum sa iti fie frica, sunt om normal, pro România pro Sibiu si pro lumea civilizata si moderna, eu iti propun sa te gândești insa daca nu cumva o sa ajungi in situația sa iti fie frica de vreun Simion si Sebi Ghita, adevărații securiști cu idei si actiuni securiste, dupa ce ajung la ciolan si care o sa zica "pentru ca putem!". Deja ei fac kkturi in tara asta, iti dai seama cand ajung sa aibă funcții serioase ce va fi. Legat de comentariile mele mai lungi, mie imi ia 3 min sa scriu un comentariu lung si clar, fara vorbe aruncate la smechereala in juma de rand, nu imi dicteaza nimeni la vreun sediu de partid (sau la miliție) ce sa scriu si ce analize sa facem înainte de postare, ca vouă. E simplu deci. Si da, chiar imi face placere sa va mai tai din elan atunci când manipulați si lansati fake news cu nerușinare tipic ruseasca.
Raspunde

@ Sibian SB

Acum 11 luni

Amice esti dus cu pluta daca tu crezi ca romanii adevarati sunt numai cei vaccinati!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Noname, n-am zis asta. Am zis ca o ceata maricica de indivizi cu apucaturi ciudate si care par platiti in ruble (antivaxeri le zic unii) au facut rahatu praf despre acel vaccin, din clipa in care a fost produs. Ca femeile nu mai fac copii, ca iti baga cip la cap, ca faci avc leucemie si altele, multe altele. Au trecut 15 luni de la administrare, s-au făcut vreo 9 miliarde de doze la mai mult de jumate din glob, si-a dovedit o eficienta ff decenta (mare parte din morti si cazuri cu forme f urate au fost nevaccinati), asa ca las-o ușor cu povestea si nu imi baga vorbe in gura. Una e ce am zis eu alta e ce vrei tu sa para. Cat despre antivaxerii de aici care cam sunt, culmea, si antiue si anti vest, cu orientari clare pro rusia, asta e partea a doua si cum am zis, va invit sa comentati prin ziare rusești si sa le spuneți ălora despre cat de rau e pe aici prin ue cu toti europenii si americanii astia. Nu fac politica, n-am făcut vreodată, nu știu cati securiști are usr (de parca psd si pnl nu au securiștii lor), dar in orice caz umbla tot mai mult vorba ca aur e ala cu recordu la securiști, ca daca Ghiță e tatucu lor, ala are grade chiar inalte si deci e ceva absolut normal si ii înțeleg. Ba chiar si dovedesc asta, trolii aur si psd (in special) de aici, prin ceea ce comenteaza si oala la care trag ei focu disperați (rusia). Tovarăși, vremurile se schimba, rusia va ajunge ca in 91 in curand. Iar tovarășu vostru sef, la groapă, acuzat de crime împotriva umanității. Doar un pic de răbdare...
Raspunde

Ion dragos sireteanu

Acum 11 luni

sunt pinze petroliere - iti amintesti detonarile de adincime din zona ..?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Stanciu, iti mai adaug ceva ce nu ai înțeles tu inca. Amice, e război! Nu am fi crezut nici tu nici eu sau mulți altii, dar uite ca e. Armat, cu bombe tancuri si ce vrei tu, ca-n filme si ca-n ww2. Armat deci, nu mai e de ala de vorbeam toti, cum ca războaiele se duc acum doar economic, prin pandemii, prin computere si de alea. E cu tancu deci, iti bubuie locuinta, iti vine racheta trasa de la margine de oraș, ba chiar te amenință si cu nucleara, iar apoi iti trimiti familia cu geamantanu in hoteluri de dupa granita. Tragic deci. Asta nu ai înțeles, in timp de război terminam cu democrațiile adresate inamicilor, tratam problema ca atare, mai ales ca ei sunt agresorii. Lumea civilizata, toata, a dat deja o parte din restricții, dupa prima ora. Si asta va continua mult timp probabil. Nu mai sunt ei democrați ca fac asa ceva??? Sau cum? Le-au blocat avioanele care nu mai intra cam pe niciunde in Europa (desi poate in ele erau rusi normali din popor care mergeau sa viziteze parisu sau Praga), nu mai sunt alea tari democrate? Sunt amice, dar Rusia a ales sa faca ce face si trebuie tratati ca atare. Asa ca asta le transmit si eu trolilor rusi si de la partide pro ruse, sa mearga la ei si sa isi câștige acolo pâinea, sub comanda directa a tovarășului lor si a unui Sebi Ghiță sau altii si sa nu mai aiba aici in tara sefutzi si sefuletzi interpuși. Așadar iti repet, nu sunt expert in războaie, cum nu sunt nici in vaccinuri, dar realitățile trebuie separate rapid de fake news si de manipulare, noi ca popor sa ne urmărim interesele si sa înțelegem ca riscul e mare si pt Ro, iar pe timp de război inamicii tratați ca atare, e destul de simplu zic eu. Ti-am citit argumentele si sper ca le citești si tu pe ale mele.
Raspunde

Stanciu

Acum 11 luni

Le-am citit si eu pe ale tale, nu am dat dislike. E o situatie delicata aici, intr-adevar. Dar nu e nimic delicat in Canada si problema mea e legata de cum se raporteaza occidentul/progresistii la problemele noastre interne. Sa blochezi conturile bancare pt mine e ultima picatura. Nimic mai grav nu se putea intampla intr-o lume tot mai digitalizata. Si progresistii, aparatorii democratiei, aclama ca focile. Din motivul asta sunt reticient atunci cand vorbesti de fake-news, pt ca de ani de zile etichetezi multe lucruri ca fake-news (unele reale si altele doar pt ca nu iti convin sau nu se aliniaza cu principiile tale). Si in legatura cu situatia din Ucraina iar nu stiu daca e ok sa blochezi accesul la punctul de vedere al rusilor. Din presa noastra nu am inteles absolut deloc motivul pt care Putin a atacat. Toti dau inainte cu "e nebunul planetei" (care e adevarat putin dar nu descrie toata imaginea). M-am uitat pe youtube la discursurile intregi ale lui Putin si incep sa inteleg cum vad rusii lucrurile. Si ghici ce, desi inteleg, tot nu le dau dreptate, si tot cu ai nostri (vestul, americanii) sunt in treaba asta. Oamenii nu isi schimba parerea doar pt ca aud o alta opinie. Zic doar atat: daca am fi avut mai MULT acces la informatie (nu mai putin cum vrei tu) in legatura cu razboiul din Afganistan, etc..., poate ca nu i-am mai fi sustinut pe Americani fara sa punem intrebari (eu pe vremea aia aveam mare incredere in Americani si in Uniunea Europeana). Ok Sibian SB, nu stiu daca comentariul meu va aparea azi, dar Duminica faina sa ai!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Comentariul tău a apărut, suntem 2 oameni total diferiti și cu principii opuse. De Fake news e olina planeta, eu nu discut despre acest orășel al nostru, mare parte din ele istoria a demonstrat ca au fost reale si plasate de cine trebuie ca sa dezinformeze lumea civilizata. Rusia si china împreună au armate de oameni, probabil sute de mii sau milioane, care numa asta fac. Sunt surse întregi in vest care demontează stirile false, cu asta se ocupa, dar trolii estici platiti sunt enorm de mulți. Internetul e liber pe glob, dar tu tot nu ai înțeles, e război, internetul și dezinformarea sunt arme. In razboi, pe inamicul cu arma in mana in tratezi ca atare. Daca ai mai citit ce am comentat eu aici la opinii (apropo, eu feisbuc nu am avut vreodată) ai vazut ca sunt super pro democrație si civilizatie si avem dreptul la informare libera, dar acum e război. Iti repet, suntem asadar total diferiti, eu sunt pro vest si lumea civilizata, tu ești ca Șosoaca, care iti e lider, total impotriva ue si lumii civilizate, restul scuzele tale sunt aspecte total nesemnificative im aceste vremuri.
Raspunde

Stanciu pt @SibianSB

Acum 11 luni

"eu sunt pro vest si lumea civilizata, tu ești ca Șosoaca, care iti e lider". Poate oricine sa citeasca ce am comentat pe pagina asta. Niciun cuvand in care sa te jignesc, nu am dat dislike la postarea in care mi te-ai adresat si am incdercat sa iti spun de ce trebuies sa fin si impotriva Rusiei/Chinei dar si impotriva socialistilor vestici precum Trudeau. Si tu, ca un om complet prins in bula sa, nici nu poti sa intelegi ce zic. Si ma acuzi ca imi place de Sosoaca. Bai baiatule, eu cu Sosoaca nu as vota nici impuscat. Delirezi, demonizezi pe altii ca sa aiba sens nebuloasa din mintea ta. Nici nu asculti, nici nu te opresti sa intelegi alte opinii. Esti plin de tine si le stii pe toate, ca 90% din progresistii pe care i-am intalnit. In mintea voastra voi aveti adevatul de partea voastra si restul, toti, sunt niste nimicuri, oameni care trebuie pusi la punct prin cenzura. Am incercat. Dar se vede clar ca nu poti sa vorbesti cu un fanatic. Daca ai fi spus ceva adevarat despre mine, m-as fi oprit sa ma analizez. Dar esti ca un dement care striga Sosoaca impotriva unui om care nu vrea sa aiba nimic de aface cu specimene ca ea. Oameni, ca sa mai avem o urma de demnitate in tara asta, trebuie neaparat sa ne distantam de progresistii astia securisti, care vor sacontroleze totul. Altfel, chiar si o opinie normala (precum am expus eu pe pagina asta, puteti citi) va fi etichetata drept fake-news/extremism.
Raspunde

Stanciu pt SibianSB

Acum 11 luni

Mi-a luat 10 minute pana ti-am citit comentariul si l-am scris pe al meu, nu 3 minute cum spui ca iti ia tie. Ma deranjeaza timpul pierdut, oricum tot la parerile tale ai ramas si nimic nu s-a schimbat ca sa putem ajunge sa ne respectam mai mult. Nu e normal ceea ce faci tu, scrii cate o epistola la fiecare stire. Esti POSTAC, asa se numesc oamenii ca tine. Gasesti placere in cearta pe net. Eu dupa ziua de azi iar nu o sa mai scriu nimic vreo 2 saptamani. Tu, de maine, fie ca esti acasa fie ca lucrezi, din 2 in 2 ore lasi un comentariu. Ca sa iti poti continua viata
Raspunde

Varza Globala

Acum 11 luni

Zelensky eun scelerat mintal, cumparat de globalisti..... dupa cum se vede nu da 2 lei pe vietile ucrainienilor pe care i-a inchis in tara ca sa lupte cu forta, impotriva fratilor din est. Asa functioneaza fanatismul..... ce libertate e aia, cand obligi oamenii sa moara pentru tine si ticalosii care ti-au dat bani ?
Raspunde

Danut

Acum 11 luni

Ma apuca rasul. Marele expert in vaxxinuri, Sibian SB, care a castigat o paine buna in pLandemie din postarile pentru formarea opiniilor pro BigPharma/vaccinare acum s-a reprofilat. S-a fasait pLandemia si a aparut urmatoarea criza, razboiul. Acum baietii precum Sibianul SB si Aci dutu se reprofileaza. Alti bani alta propaganda. Eu atata am sa le transmit acestor viermi TRADATORI: Cine tine cu strainii/ Mânca-i-ar inima cânii/ Mânca-i-ar casa pustia/ Si neamul nemernicia.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Nu amice, eu scriu doar pt satisfacția pe care o am sa contrazic adevărații viermi, cum le zici tu, viermi estici care da, aia probabil ca sunt si plătiți. Am mai scris asta, n-am absolut nicio treaba cu politicu sau cu vreun progresist de care amintiți voi insistent. Nu vrea rusia ruperea ue? N-au ajutat enorm la brexit si-au fortat prin n metode si italexit sau alte exit? Nu vrea rusia ruperea nato? Nu au ajutat enorm cu instalarea lui trump care insista cu scoaterea sua din nato? China nu vrea cam tot astea? Comuniștii care ii sustin, gen belarus Venezuela iran sau altii, nu vor tot aia? Ce părere ai? Amice, stanciu, stai tu liniștit ca in țara asta nu esti de capu tau (jos ue, jos america sau jos rusia), aici esti o tara sub influenta celor mari. Ai avut de ales între vest (lumea civilizata, da cu America Germania franta si altii care au bune si rele si ei, vizavi de tine), sau cu est, gen rusia si china. Daca tu crezi ca cineva ca România e singur de nebun asa, mare haiduc, greșești sigur. Românii au înțeles asta si au ales, ne-a ajuns Ceaușescu, ne-a ajuns rusia. Tie daca nu esti haurist, si deci amator de personaje de mahala gen simion sau sosoaca, am taria de caracter sa iti cer scuze in scris. Deci tie, nu altora. Altora, e cam clar si aici si in alte ziare ca aur si-au dezvoltat o rețea de numeroși membri de partid cu rol de manipulare, de dezmembrare a ceea ce e normalitate actuala, de dezmembrare a ue nato etc. Nu se poate deci, nu se va întâmpla, alegem raul cel mai mic deocamdata, pt ca deocamdată alta varianta nu avem. Aia sunt ue nato si sua. Cand or fi alte vremuri, aia mai vedem, dar deocamdată caracterul romanului e de smen, hoție, ajutoare sociale, mai e de munca pana sa vrem sa fim nație puternica. @danut, eu nu m-am dat nici medic, nici expert in ceva, inclusiv vaccinuri. M-am dat si sunt om zdravan la cap, care pot deosebi fake-news de adevăr si realitate. Daca tu treci si prin realitate (pandemia de ex, războiul de ex) si nu intelegi ca ea realitatea chiar se întâmplă, oameni normali mor, oameni normali au de suferit sau vor avea (includ aici si 144 mil de rusi care n-au nicio vina), atunci iti poti pune unele întrebări. Medicina moderna, iti spun sigur ca bate ceaiurile, tuica si slanina, ochiul radiografiei si al rmn-ului, ct-ului, pet-ct-ului daca stii ce e ala, iti spun sigur ca bate ochiu lu buna' batrana sau a vecinei, bine intenționate si care isi dau cu părerea ca n-ai nimic la plămâni
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Stanciu, tu ai zis asa, citez "Si in legatura cu situatia din Ucraina iar nu stiu daca e ok sa blochezi accesul la punctul de vedere al rusilor. Din presa noastra nu am inteles absolut deloc motivul pt care Putin a atacat. Toti dau inainte cu "e nebunul planetei" (care e adevarat putin dar nu descrie toata imaginea). M-am uitat pe youtube la discursurile intregi ale lui Putin si incep sa inteleg cum vad rusii lucrurile." Bun, ideea mea tu nu ai înțeles-o, rusii sunt popor numeros, vreo 144 mil. Mare parte din ei sunt oameni absolut citavi la cap, care sunt impotriva sistemului oricum. Ei cu toții sunt super manipulați de sistem acolo, unii mușcă altii nu. N-am o pb cu ei. Ai avut nevoie de filme pe iutub? Putin a fost plantat acolo de kgb si de la bun început a anunțat ca dorește refacerea imperiului rus, ca cea mai mare eroare a sec 20 a fost ruperea ursss, sau alte mesaje clare. Acum face ce face, deocamdată vrea ucraina, vrea guvern pus de el acolo, apoi probabil vrea moldova si georgia, apoi cine știe ce mai vrea, pe la tv vad deja ca apare cuvântul nucleara, hai asadar sa lasam treaba asta cu "nu știm de ce putin a atacat", sau "cum vad rusii problema". Rusii sunt in strada acum, fiindu-le rusine pt ce face sistemu lor kgbist in ucraina. Sunt cati sunt acum, eu estimez ca vor fi zeci de mil in strada pe viitor. Putin e cel care le-a blocat accesul rusilor la informare, la aia corecta si normala, nu a kgb-ului, si nu noi lumea civilizata. Stanciu, te întreb ce e greu de înțeles cu Putin ăsta? Prost nu e, nu știu daca e nebunu planetei, ca părere personala, e crescut de kgb si transformat de ei in robot, cumva ca-n filme, programat pt un scop. Iti propun sa o lăsăm usor cu putin, da, e rau (pt glob nu doar pt ucraina) e tragic deja (avem mii de ucraineni si rusi morti), e cu butoane si nebunii si deci imi vine greu sa iti citesc părerile tale despre ce se întâmplă acum. Ca o nota ff comica (pt mine cel puțin
Raspunde

Stanciu

Acum 11 luni

1) Ai omis intentionat urmatoarea fraza din citatul meu si anume ca desi inteleg mai bine cum vad rusii lucrurile, tot nu sunt de acord cu ei. Si ziceam ca simplul contact cu parerile (gresite) ale altora nu ne opreste capacitatea de a gandi. Dar ai omis intentionat asta pt ca citesti printre randuri ca sa iti confirmi convingerile, nu ca sa ai un dialog. 2) nici chiar in caz de razboi nu trebuie oprit accesul la informatie. Asta face putin acum, de ieri facebook si alte platforme occidentale nu mai functioneaza in Rusia. Si din cate vad, asta vrei si tu. Tii la putere incat ti-e frica de dialog. 3) Cand vorbeam despre fake-news, inghetat conturi bancare, ma refeream la situatia noastra interna din occindent, nu la Rusia. Nu sunt simpatizant rus in niciun aspect. Ma refeream ca oamenii ca tine il aclama pe Trudeau, dar apoi dau lectii de democratie. 4) ca Putin e KGB-ist stiu. Tu proiectezi asupra mea o imagine care e doar in capul tau. Urasc sistemul totalitar rus, deci nici nu era necesar sa imi explici de KGB. Ziceam doar ca asemenea actiuni drastice precum cele luate de Rusia in ultimele zile nu sunt usor de inteles. Si ca noi, occidentul, si ei, rusii, ne-am retras fiecare in bula noastra si nu mai suntem capabili sa ne intelegem actiunile. Nu zic ca trebuie sa fim de acord, zic doar ca e bine sa intelegem puncte de vedere diferite, chiar daca sunt gresite. O zi buna Sibian SB
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

E bine daca esti impotriva comuniștilor, mai ales ca azi maine poate sunt vecini cu noi. Dar trebuie sa înțelegi ce eu tot repet: e razboi. Pe timp de război (sper ca esti de acord ca azi Rusia e dușmanul Ue si implicit al Sibiului si implicit a lui Stanciu daca Stanciu e sibian si nu rus) dușmanul trebuie tratat ca atare. Dupa ce tie iti servește manipulare si fake news pe banda rulanta mulți ani si extrem de grosolane si extrem de provocatoare, atat prin feisbuc cat si prin multe alte situri, publicații online, comentarii ale unor "sibieni" la TS de exemplu, dar si multe altele, tu vii si imi zici mie ca ue+sua, aflate in război cu Rusia azi, le oprește feisbucu si Sputniku? Tu glumesti sau nu ești ok la cap, ma scuzi da la asta ma gandesc! E război cu ei, iti repet. Informația intre noi si ei circula, dar fiind război, e obligatoriu sa fie prin anumite canale, sa fie reala, corecta si nu de manipulare. Tu te afli in eroare grava in judecata ta. Imaginează-ti ca eu sunt ue, tu esti rus. Tu de 20 ani imi dai zilnic in cap cu un ciocan, la fiecare ora. Dupa 20 ani, intre noi pornește un razboi si eu iti iau tie ciocanul ala cu care ma loveai, dar in același timp tu ai ciocanele tale la tine in Rusia, cu care eu nu am nicio pb, pe care tu le poti folosi cat dorești tu. E ceva absurd in asta? Sau s ceva normal? Tu înțelegi despre ce vorbim noi doi aici? In razboi ne vedem de democrația noastră intre noi aici in Ue, nu cu dușmanul care a trimis tancurile!! Cand Rusia nu va mai fi dușmanul UE, discutam altfel despre feisbuc, ok?
Raspunde

Stanciu

Acum 11 luni

"tu vii si imi zici mie ca ue+sua, aflate in război cu Rusia azi, le oprește feisbucu si Sputniku?" Nu UE+SUA le-a oprit facebook-ul si alte surse de informare occidentale. Putin le-a oprit facebook-ul, zilele trecute mai mergea doar cu VPN. Dictatorul nu vrea ca populatia sa fie expusa la alte pareri. Eu zic ca nu se poate sa renuntam la principiile noastre democratice in functie de imprejurari: nu e ok sa blochezi alte perspective niciodata, nici chiar cand acestea sunt gresite. Sa-si formeze fiecare om parerea lui si sa invinga ratiunea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

Stanciu, sputnik, russia today, dar si alte 10 sau mai multe situri si publicații online care emiteau si manipulau si aici in ue, au fost oprite de la a emite, de către Ue. Sper ca ai înțeles. Despre feisbuc, nu ma pricep ca nu am si n-am avut. Ce e in rusia, e partea a doua, sunt ei între ei, daca rusii spera la mai bine pot face si ei niste eforturi, ca sunt mulți, daca ar iesi 50 mil in strada ar fi ceva. Vedem daca o fac. Stanciu, ei trolii rusi manipulează si aici si in rusia, aici nu au ce cauta. Lumea aici e libera, se poate informa de unde vor, dar nu mai e cazu sa fie manipulați. Oricât insiști, nu ai dreptate. Cineva îmi zicea ca panichez, ca ce, e razboi aici in Sibiu pe la piata cibin? Pai nu avem bombardamente aici, dar individu nu pricepe ca rusia e in război la granita noastra, ro si ue sunt afectate grav din multe puncte de vedere, iar pt rusia ue e inamicul principal de război, nu ue. Asa ca și pt Ue, rusia e acum inamic. O sa ii răspund, poate omu înțelege cum e cu piata cibin.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

@varza, ai zis asa, citez : "Zelensky e un scelerat mintal, cumparat de globalisti..... dupa cum se vede nu da 2 lei pe vietile ucrainienilor pe care i-a inchis in tara ca sa lupte cu forta, impotriva fratilor din est". Pe bune @varza, e pe bune ideea asta a ta? Tu te auzi ce spui si cum suna? Daca cumva nu esti rus ca etnie, esti zdravăn la cap, sau esti @varza? Putin ne vorbeste azi de buton nuclear, de statia spatiala de sute de tone care poate are ghinion si cade in ue sau sua, de o sapt si-a bagat armata in ucraina sa bubuie ca bezmeticii, da, pe frații lor, iar tu azi 27 feb doar atat poti sa scrii? Baietii din aur, daca baiatu asta @varza e de-al vostru, bagati-l deoparte ca va face de ras si n-ar fi nimic, da chiar ma face sa par expert in războaie
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 11 luni

@Stanciu, numa ceva iti mai răspund azi. Întradevar am răspuns la mai multe postări adresate mie oarecum, acum de vreo ora incoace, da, sa stii ca mi-a luat mai mult de 3 min
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus