Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Echipe medicale mobile pentru triajul epidemiologic al refugiaților care intră în România

Echipe medicale mobile pentru triajul epidemiologic al refugiaților care intră în România

Ministerul Sănătăţii a organizat echipe medicale mobile pentru efectuarea triajului epidemiologic şi evaluarea stării de sănătate a refugiaţilor din taberele organizate de DSU şi asigurarea testării acestora pentru COVID-19, anunță Agerpres.

Conform sursei citate, persoanele care vor avea nevoie de asistenţă medicală vor fi îndrumate către unităţile sanitare din zonă. De asemenea, comunicatul MS subliniază că accesul la servicii de sănătate pentru cetăţenii ucrainieni este similar cu cel pentru cetăţenii români şi se face pe baza convenţiilor existente.

"Societatea Antibiotice SA, aflată în patrimoniul MS, a trimis deja în Ucraina prin punctul de frontieră Siret, antibiotice orale şi injectabile pentru 5.000 pacienţi. În prezent, Ministerul Sănătăţii centralizează cererile de echipamente şi materiale sanitare din partea Ucrainei pentru a le onora în perioada imediat următoare. De asemenea, se întocmeşte lista de spitale în care vor primi asistenţă medicală răniţii ucrainieni", se mai arată în comunicatul menţionat.

Sursa: agerpres.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Gigi contra

Acum 2 ani

Chiar ma gandeam: Nu-i mai intreaba nimeni de certificatul verde? A disparut pandemia? Eu nu pot merge intr-un magazin sa-mi iau o pereche de budigăi, dar altii se plimba ca voda prin loboda si nu mai zadarnicesc eradicarea pandemiei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus