Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

Vasile Dîncu: „Nu cred că Putin va încerca să folosească armele nucleare”

Vasile Dîncu: „Nu cred că Putin va încerca să folosească armele nucleare”

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, pentru Agerpres, că nu crede că preşedintele rus, Vladimir Putin, va recurge la armele nucleare.

"În general, realitatea ne-a convins că Vladimir Putin şi Guvernul său folosesc comunicarea oficială şi pentru propagandă. De foarte multe ori, declaraţiile care s-au făcut de la Kremlin, prin vocile oficiale autorizate, nu au fost până la urmă adevărate sau nu au urmat aceste indicaţii hotărârile care s-au luat. Deci, în primul rând, trebuie să vedem dacă într-adevăr se va întâmpla aşa, dacă se vor muta focoase nucleare, aşa cum s-a anunţat dinspre Moscova. În al doilea rând, sigur că focoasele nucleare au fost folosite în ultima vreme ca principale elemente de descurajare, aşa încât cred că nebunia are limite, nu cred că este vorba de a încerca să folosească aceste elemente de cea mai mare gravitate din perspectiva militară", a explicat Dîncu.

Citește și Putin a ordonat punerea în alertă a forțelor nucleare

În opinia sa, preşedintele rus recurge mai degrabă la o „ameninţare psihologică”. „Părerea mea este că, având în vedere că s-au solidarizat foarte multe ţări şi din vecinătate, mai ales din zona europeană, ceea ce face în acest moment Vladimir Putin este să încerce să îi dezangajeze pe cei din zonă cu această ameninţare. Cred că rămâne o ameninţare psihologică, mai degrabă, aceasta", a susţinut ministrul Apărării Naţionale.

Sursa: agerpres.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ger

Acum 11 luni

a crede și a gândii, înseamnă a nu știi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus