Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
19°C

FOTO-În plin război în Ucraina, Comandamentul NATO de la Sibiu schimbă comanda

FOTO-În plin război în Ucraina, Comandamentul NATO de la Sibiu schimbă comanda

Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est, cunoscut popular drept Comandamentul NATO de la Sibiu, are începând de astăzi un nou comandant în persoana generalului-maior Dragoș Iacob.

În garnizoana Sibiu a avut loc astăzi ceremonia militară organizată cu ocazia schimbării comenzii Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est (HQ MNC-SE), anunță biroul de presă.

comandament nato sibiu ceremonie

Generalul-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu, aflat la conducerea HQ MNC-SE de la înființarea acestuia în luna iulie a anului 2020, a predat comanda corpului multinațional generalului-maior Dragoș Iacob.

”În cadrul activității de la Sibiu a avut loc și ceremonia de trecere în rezervă a generalului-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu, la finalul unei prestigioase cariere militare de peste 40 de ani în serviciul țării. Decretul de trecere în rezervă, la împlinirea vârstei standard de pensionare, a fost semnat de Președintele României. Cu acest prilej, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată în structurile Armatei României și ale NATO, generalului-locotenent Tomiță-Cătălin Tomescu i-a fost conferită Emblema de Merit În Serviciul Armatei României, clasa I”, a transmis biroul de presă al comandamentului.

schimbare comanda nato sibiu

Important de precizat că evenimentul de la Sibiu s-a desfășurat în prezența șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a locțiitorului comandantului Comandamentului Forțelor Întrunite Aliate de la Napoli, generalul-locotenent Jocelyn Paul, a comandantului Comandamentului Forțelor Terestre Aliate (LANDCOM), generalul-locotenent Roger J. Cloutier, a comandanților din structura de forțe a NATO, precum și a reprezentanților autorităților publice și structurilor din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.

Context:

HQ MNC-SE asigură coordonarea forțelor din cadrul prezenței NATO din regiune, coerența operațională între planurile naționale de apărare și cele aliate, precum și o mai bună integrare operațională cu forțele aliaților, în sprijinul consolidării arhitecturii de securitate pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice. 

ceremonie nato sibiu

Citește și:

Război în Ucraina. Ce rol are comandamentul NATO de la Sibiu?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Pacientul supravietuitor

Acum 7 luni

Ce le mai place masca-rada pacalicilor astora, care-s platiti regeste pentru spectacolul jucat ultimii doi ani!
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 7 luni

Parte a faina e ca urbea se alatura tintelor inamice. Deveselu, Kogălniceanu, Constanta si Sibiul devin punctele de interes ale tarii in caz de [Doamne fereste] razboi. Lasa, noi sa fim mandri ca avem NATO. A si speculatorii imobiliari care isi freaca mainile ca pot inchiria vreo 500 de proprietati de lux comandantilor.
Raspunde

John

Acum 7 luni

Privirile tuturor spun ca stiu ce urmeaza... Si cine e noul comandant ? E secret ???
Raspunde

Dementa Globalista

Acum 6 luni

Problema vestului e ca...daca Putin merge in Afghanistan sa recruteze soldati, probabil va veni cu 1 milion de soldati care sa lupte impotriva vestului. Asa ca idee.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus