Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

SMURD Sibiu are ecograf portabil pentru pacienții în stare gravă, din banii strânși la Maraton

SMURD Sibiu are ecograf portabil pentru pacienții în stare gravă, din banii strânși la Maraton

O parte din banii strânși la Maratonul Internațional Sibiu au fost folosiți pentru achiziționarea unui ecograf portabil. Aparatul este important pentru pacienții care au „leziuni amenințătoare de viață”.

Acest ecograf ajută la diagnosticarea precoce, “în teren”, a leziunilor amenințătoare de viață în cazul pacienților critici (accidentați, comatoși, care au suferit un infarct miocardicetc) și la acordarea unor îngrijirimedicale de calitate, explică reprezentanții Inspectoratului pentru situații de Urgență.

„Proiectul “FAST- ecograf portabil pentru Ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) SMURD Sibiu” este finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2021, un program al Fundației Comunitare Sibiu”, transmite Dr. Csillag Paul-Bogdan, medic coordonator SMURD Sibiu, coordonator proiect.

Sub sloganul “SMURD aleargă FAST”, inițiatorii proiectului au reușit să strângă 53.903 lei, cu 50% mai mult decât au stabilit inițial că ar avea nevoie. Din această sumă s-a reușit achiziționarea ecografului portabil, iar din fondurile care au rămas se realizează un alt proiect, despre care încă nu au fost transmise mai multe detalii.

„Cu toții am trăit un sentiment fantastic la final, mai ales că a fost primul nostru proiect de anvergură, iar pentru acest lucru nu putem decât să vă fim recunoscători vouă, celor care ați făcut acest vis posibil. Mulțumimsibienilor și Fundației Comunitare Sibiu pentru sprijin”, spune Lt.Col. Trefaș Lucian, Inspector Șef al ISU Sibiu.a

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus