Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Imagini din satelit: Convoiul rusesc aflat în drum spre Kiev este îngreunat de vehicule stricate

Imagini din satelit: Convoiul rusesc aflat în drum spre Kiev este îngreunat de vehicule stricate

Potrivit imaginilor reperate de satelitul companiei de software militar, Mckenzie Intelligence Services, convoiul rusesc aflat în drum spre Kiev nu este lung de 65 de kilometri și nici nu se deplasează cu prea mult avânt, relatează BBC.

Asta pentru că se pare că drumul le este îngreunat de mai multe vehicule care s-au oprit din cauza defecțiunilor. Convoiul se deplasează pe autostrada de la granița cu Belarus, iar intenția este să se unească cu unitățile militare rusești din nodul Kievului.

Se pare că sunt mai multe tancuri și vehicule militare de luptă, dar în cea mai mare parte ar fi vorba despre vehicule logistice, astfel că planul pare a fi mai mare decât doar o simplă luptă.

De cealaltă parte, imaginile examinate de McKenzie arată un batalion de parașutiști ascunși în zona aerodromului Hostomel – cel mai important aeroport cargo al Ucrainei și o bază militară cheie lângă Kiev.

Analiștii au observat că rușii au făcut un progres foarte mic în ultimele 24 de ore.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus