Vineri,
03.02.2023
Parțial Noros
Acum
-0°C

Sfaturile preoților sibieni ajunși la granița cu Ucraina pentru cei care vor să ajute

Sfaturile preoților sibieni ajunși la granița cu Ucraina pentru cei care vor să ajute

În urmă cu trei zile era anunțată o strângere de alimente și produse pentru refugiații din Ucraina, organizată cu binecuvântarea I. P. S. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului. În acest context, la Biserica Sf. Nicolae din Cisnădie, la parohia Cisnădie I  unde slujesc preoții Nicolae Vintilă și Laurențiu Broscățeanu și la parohia Cisnădie III s-au strâns în două zile aproape 3 tone de alimente și produse de igienă pentru refugiații din Ucraina.

Citește și „AFOS Sibiu colectează alimente pentru refugiații din Ucraina: e greu să pleci de acasă doar cu un geamantan”

Produsele au fost încărcate în mașini cu ajutorul tinerilor voluntari de la Liceul „Gustav Gundisch” și de la Liceul Tehnologic M.I.U și ieri, 28 februarie a plecat spre Rădăuți.

ajutoare refugiati Ucraina

„Sub îndrumarea pr. Adrian Roman, Consiler Social al Arhiepiscopiei Sibiului am descărcat produsele la depozitul Arhiepiscopiei Sucevei din Rădăuți, Aşezământul pentru Copii, str. Bucovinei, nr. 201, Rădăuți. În dimineața zilei de marți, 1 martie, un convoi umanitar condus de pr. Arhim Iustin, cosilierul Arhiepiscopiei Sucevei și voluntari din Arhiepiscopia Sucevei, în care sunt incluse și ajutoarele de la Sibiu, sub coordonarea ISU Suceava și Rădăuți trec granița și merg până la Cernăuți, unde sunt foarte mulți refugiați care vin spre țara noastră”, spune părintele Laurențiu Broscățeanu.

Ajutoare Ucraina

Acesta a ajuns cu preoții Nicolae și Bogdan Negrea la granița de la Siret, în această dimineață, la ora 7.00. Preotul oferă câteva sfaturi pentru cei care vor să ajute.

„Timp de 30 minute au trecut granița 50 persoane, dar tranzitul mare este la amiază și după amiază. Câteva sfaturi celor care vor să ajute și fac transport de ajutorare. Nu duceți alimentele și produsele de igienă la Vamă, pentru că sunt câteva corturi (suficiente) ale unor instituții și ONG-uri care asigură tot ce e necesar celor care trec prin Vamă. Luați legătura cu Centrele de ajutorare ale ISU Rădăuți și Suceava, Crucea Roşie și Arhiepiscopia Sucevei. Cele trei instituții au inițiat de trei zile convoaie umanitare în Ucraina lângă graniță, iar de azi, 1 martie, merg mai departe până la Cernăuți. Celor care donați în continuare în Sibiu, pe str. Tractorului sau la parohiile din Sibiu puteți duce și ulei, făină, orez, zahăr pentru că în zonele de graniță sunt centrele de primire unde se găteşte zilnic. De asemenea, e nevoie de pături, e un frig mare la ora 7.00 dimineața in Vamă. Tuturor celor ce ați donat, Dumnezeu să vă răsplătească înzecit. Ne întoarcem de acolo cu lacrimi în ochi văzând copiii suferință din cauza războiului, dar și cu împlinirea ca aceste roade ale dragostei cisnădienilor și sibienilor au ajuns exact acolo unde trebuia. Mulțumim tuturor, Dumnezeu să vă binecuvânteze și nu uitați să vă rugați pentru pace!”, mai spune preotul.

ajutoare Ucraina la biserica

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Adina

Acum 11 luni

Bravo lor! E o jertfa sa strangi ajutoarele si sa pleci atata drum! Sa le ajute Dumnezeu sa fie de folos!
Raspunde

PETRU BEJENARU

Acum 11 luni

Doresc o persoana de contact .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus