Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
1°C

TikTok le va permite utilizatorilor săi să posteze videoclipuri cu o durată de până la zece minute

TikTok le va permite utilizatorilor săi să posteze videoclipuri cu o durată de până la zece minute

Reţeaua socială TikTok le va permite de acum utilizatorilor săi să posteze videoclipuri cu o durată de până la zece minute, faţă de trei minute până acum, o nouă iniţiativă pentru a concura cu principalul său rival, YouTube, relatează marţi AFP, citat de Agerpres

Decizia, raportată de mai multe mass-media americane şi confirmată pentru AFP de un purtător de cuvânt al TikTok, vine la mai puţin de opt luni de la creşterea duratei maxime a videoclipurilor de la unu la trei minute.

"Sperăm că acest lucru va deschide şi mai multe posibilităţi pentru creatorii noştri din întreaga lume", a declarat purtătorul de cuvânt al filialei grupului chinez ByteDance.

Specializat în videoclipuri scurte, chiar foarte scurte pentru că multe dintre ele au încă o durată mult sub un minut, TikTok va păşi hotărât pe teritoriul YouTube, referinţa în materie de conţinut generat direct de utilizatori.

În martie 2021, YouTube a căutat, la rândul sau, să se poziţioneze pe teritoriul TikTok prin lansarea YouTube Shorts, care permite înregistrarea de videoclipuri cu o durată de până la 60 de secunde.

La rândul său, Instagram a creat deja Reels, în august 2020, pentru a le permite, de asemenea, utilizatorilor reţelei sociale a grupului Meta (Facebook) să-şi creeze propriul conţinut video.

Diferenţa dintre TikTok şi YouTube "s-a redus şi videoclipuri mai lungi ar putea ajuta TikTok să revină pe drumul cel bun", a comentat Jasmine Enberg, analist al Insider Intelligence.

"Videoclipurile mai lungi le oferă creatorilor mai multe oportunităţi de monetizare", a adăugat ea, şi "deschid calea către mai multe formate pentru a creşte activitatea publicitară a TikTok", a mai spus Jasmine Enberg.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1369

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus