Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Trupe militare din Belarus ar fi intrat în Ucraina. Lukașenko dezminte

Trupe militare din Belarus ar fi intrat în Ucraina. Lukașenko dezminte

Trupe militare din Belarus au intrat marți la prânz pe teritoriul ucrainean, anunță oficialități urcainene, citate de Kiev Independent. Trupele au intrat în regiunea Chernihiv din nordul Ucrainei.

Pe de altă parte, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko spune că Belarus nu intenţionează să se alăture "operaţiunii militare" a Rusiei în Ucraina, informează Reuters, citat de Agerpres.

Oficial, Moscova îşi denumeşte intervenţia în Ucraina "o operaţiune militară specială", menită să "demilitarizeze" această ţară.

De asemenea, Lukaşenko a infirmat acuzaţiile Kievului conform cărora trupe ruse au atacat Ucraina de pe teritoriul Belarus.

Mai mult decât atât, Lukaşenko a afirmat că unele divizii de rachetă din Ucraina din apropiere de frontiera belarusă intenţionau să atace trupele ruse care se aflau pe teritoriul Belarus.

Preşedintele Lukaşenko a declarat totodată că Occidentul a avut drept obiectiv să provoace Belarus şi mai ales Rusia, "implicând în această poveste partea ucraineană, cu promisiuni irealizabile de a primi ţara în UE şi NATO".

Pe de altă parte, un lider separatist prorus din estul Ucrainei a declarat marţi că forţele sale au drept sarcină încercuirea portului ucrainean Mariupol, potrivit RIA Novosti, preluată de Reuters.

"Obiectivul pentru ziua de azi este să încercuim Mariupol", a declarat liderul republicii separatiste Doneţk, Denis Puşilin.

Mai devreme, primarul oraşului a anunţat că Mariupol este bombardat în continuu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus