Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Și pentru cei fără certificat verde: ghișeu digital la Primărie pentru plata taxelor și impozitelor

Și pentru cei fără certificat verde: ghișeu digital la Primărie pentru plata taxelor și impozitelor

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță că au pus în funcțiune un ghișeu digital la care, în primă fază, vor putea fi plătite peste 100 de tipuri de taxe și impozite. Amplasat la intrare, ghișeul va putea fi utilizat și de cei care nu au certificatul verde emis în contextul pandemiei de Covid-19.

Achiziționat în cadrul unui proiect din fonduri europene nerambursabile, ghișeul digital a fost amplasat la intrarea pentru cetățeni, cea cu acces din Piața Mare. Aparatul este deocamdată în faza de testare, în sensul că poate fi utilizat doar în timpul programului de funcționare al Primăriei și doar pentru plata taxelor și impozitelor, de la cele pentru proprietate ori salubrizare la cele de timbru ori amenzi.

Pentru a face aceste plăți, sibienii fie vor scana codul de bare de pe deciziile de impunere primite de la Direcția Fiscală, fie – în lipsa unei astfel de decizii – prin introducerea datelor personale.

Cei șase pași

Sursa: comunicat Primăria Sibiu

1. Selectați de pe ecran tactil ce impozit sau taxă doriți să achitați

2. Introduceți cartea de identitate în fanta marcată, pentru a fi scanată.

3. Completați restul detaliilor marcate cu câmpuri roșii; cu tastatura compactă de pe aparat, completarea este simplă

4. Selectați de pe ecran “Plătește”

5. Introduceți cardul bancar în fanta marcată și urmați aceeași pași ca pentru orice plată pe care o faceți prin POS

6. Ridicați chitanța! Este un pas important pentru că nu se emit duplicate și este dovada plății pe care trebuie să o păstrați.

Ghișeul digital va putea fi utilizat în viitorul apropiat și pentru depunerea de documente. ”Orice cerere, de la cea pentru certificatul de urbanism și până la solicitările pentru certificate de nomenclatură stradală sau petiții și sesizări, acestea se vor putea introduce în aparat și veți primi număr de înregistrare”, se arată într-un comunicat de presă remis cititorilor Turnul Sfatului.

După această fază de teste, ghișeul digital va putea fi utilizat non-stop.

Astrid Fodor, primarul Sibiului, subliniază faptul că prin amplasarea acestui aparat, se creează o facilitate și pentru sibienii care nu sunt vaccinați. “Acest ghișeu electronic este o alternativă de a comunica cu Primăria în această perioadă când, legislația impune prezentarea unui certificat verde pentru accesul în sediile Primăriei. Fiind instalat chiar la intrarea în sediu, cetățenii care nu pot prezenta dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau a testării, pot folosi acest ghișeu”, declară Astrid Fodor, potrivit comunicatului amintit.

Ghișeul digital a fost pus în funcțiune în cadrul proiectului SALT Sibiu, finanțat din fonduri nerambursabile, din care până acum a fost obținută o certificare ISO și a fost implementat un sistem de gestionare electronică a dosarelor juridice ale administrației locale.

Urmează crearea unui sistem integrat de management al documentelor din arhiva electronică și implementarea unor noi servicii de arhivare electronică și ”retrodigitalizare”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Pacientul supravietuitor

Acum 5 luni

Banii mei nu au certificat! Vi s-a facut dor de ei??

Raspunde

Gigi contra

Acum 5 luni

Numai de-aL naibii platesc impozitul in 31 martie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus