Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Putin: Sancțiunile occidentale sunt similare unei declarații de război

Putin: Sancțiunile occidentale sunt similare unei declarații de război

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că decizia de a interveni militar în Ucraina a fost foarte ”dificilă”, relatează EFE, citată de Agerpres. Referindu-se la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, Putin a spus că acestea sunt asemănătoare unei declaraţii de război. El a apărat invazia Rusiei în Ucraina, afirmând că Moscova trebuie să apere vorbitorii ruşi din estul Ucrainei, precum şi propriile interese.

”Am spus acest lucru la începutul operaţiunii şi am spus-o înainte de a se lua această decizie. O decizie dificilă, fără îndoială”, a declarat Putin, într-o întâlnire cu însoţitoarele de zbor ale companiilor aeriene ruse, transmisă de televiziunea publică.

Vladimir Putin a mai spus că totul decurge conform planului în Ucraina şi că armata rusă îşi va îndeplini obiectivele în cadrul ”operaţiunii militare speciale”, aşa cum numeşte el invazia militară în Ucraina, consemnează şi Reuters.

Totodată, potrivit AFP, el a afirmat că Rusia nu intenţionează să introducă legea marţială, pe fondul zvonurilor persistente privind o astfel de măsură din cauza conflictului din Ucraina.

”Legea marţială este pusă în aplicare (…) în caz de agresiune, în special în regiunile în care au loc lupte. Noi nu avem o astfel de situaţie şi sper că nu va interveni”, a spus el, întrebat de angajaţi ai companiei aeriene ruse Aeroflot.

Liderul de la Kremlin a spus că Rusia doreşte ca Ucraina să fie „demilitarizată”, „denazificată” şi că Ucraina ar trebui să aibă un statut neutru.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Curcubeul Vestic

Acum 6 luni

Pai asta stie serparia de la Bruxelles si de peste ocean... sa bata din picioare si sa urle cat i tine gura, sa le faca toata lumea, toate voile, ca niste copii razgaiati. Iata ca si-o mai iau si peste bot si tocmai au fortat Rusia sa faca un pivot spre Est, spre China, mai exact.
Raspunde

Madalyna Sufana

Acum 6 luni

Bravo dle presedinte cu p mare daca am avea si noi un lider cat 10 la suta din acest erou al rusilor am fii departe..nu sustin razboiul dar cateodata trebuie sa ii faci sa inteleaga ca nu e de gluma cu barbati si pe la noi nu ar strica niste invatatura de minte!..
Raspunde

ID

Acum 6 luni

Un nebun cu prea multa putere si un bufon cu prea multa imaginatie... Rezultatul ? Vor ramane in istorie ca artizanii RM III ? Doamne Fereste !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus