Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Actualizare Cum pot sibienii să ajute refugiații ucraineni. Apel de donații de la Crucea Roșie Sibiu

Actualizare Cum pot sibienii să ajute refugiații ucraineni. Apel de donații de la Crucea Roșie Sibiu

De la primele atacuri ale Rusiei în Ucraina, numeroși oameni au fugit din calea războiului și s-au refugiat în țara noastră. Tot mai mulți ajung și la Sibiu, iar pentru aceștia, dar și pentru cei care sunt doar în tranzit ori au nevoie de ajutor în alte județe ale țării, comunitatea s-a mobilizat încă din primele zile cu diferite campanii – strângeri de fonduri, alimente, saltele și haine, locuri de cazare, translatori.

Actualizare 9 martie

Reprezentanții Crucii Roșii Sibiu mulțumesc tuturor sibienilor care au susținut până acum criza umanitară din Ucraina și face cunoscut tipurile de ajutoare care sunt necesare în acest moment, în mare parte produse alimentare neperisabile, medicamente și produse de igienă. Detalii in materialul Cum pot sibienii să ajute refugiații ucraineni. Apel de donații de la Crucea Roșie Sibiu

Știre inițială 8 martie

Pentru aproape fiecare tip de ajutor pe care vor să îl acorde, sibienii au la dispoziție grupuri de Facebook ori de Whatsapp pe care pot să anunțe cu ce pot să contribuie și când anume. Spre exemplu, acum există grupuri cu acces direct pe Whatsapp (nu este nevoie de solicitare, intrați pur și simplu) pentru cei care vor să ofere – transport refugiaților de la graniță la Sibiu sau în alte județe, spații de cazare sau voluntari pentru colectarea de donații. Mai jos, grupurile:

Grupul 1 — Voluntar la centrul de colectare donații, Zacaria

Grupul 2 — Voluntari care pot oferi transport

Odată intrați în grup, vă înscrieți cu: NUME Prenume — NR locuri disponibile — RUTĂ (Exemplu: Sibiu - Sighet - Sibiu) — DATĂ (Ex: 01.03.2022) — NR. ÎNMATRICULARE

Grupul 3 — Voluntari care pot oferi cazare

Odată intrați în grup, vă înscrieți cu: NUME Prenume — ORAȘ — TIP CAZARE (Apartament/Casă, Regim hotelier, Împărțiți aceeași locuință) — NR. LOCURI disponibile —PENTRU CINE este potrivită locuința (Ex: Mamă cu copil / Soț-Soție și copil / Cuplu etc.)

Grupul 4 — Pentru întrebări și răspunsuri

Toate aceste informații sunt disponibile și pe grupul de Facebook „Sibiul pentru toți”, pe care puteți totodată să anunțați situații pe care le aveți și solicitări privind refugiații pe care doriți să îi ajutați. 

Un alt grup pe care îl puteți consulta și unde puteți atât să identificați nevoile refugiaților cât și să oferiți propriile idei este „Uniți pentru Ucraina”, unde s-au postat ajutoare încă din primele zile ale războiului.

De asemenea, puteți să îi contactați pe reprezentanții Crucii Roșii Sibiu și pe cei ai asociației Sus Inima, care intermediază toate tipurile de ajutor pe care le puteți oferi și să asigură că vor ajunge unde trebuie. La directorul Crucii Roșii Sibiu - Raluca Morar 0733 324 955 - puteți inclusiv să solicitați să faceți parte din grupul de voluntari „Toți pentru Ucraina”, de pe Whatsapp.

Centre de donare:

Șos Alba Iulia, nr. 77

str. Transilvaniei nr. 5

Parc Industrial Șura Mică, P32,

Str. Gheorghe Lazăr nr. 10 Avrig

Str. Gh Simotta nr. 18 Cisnădie

str. Tractorului nr. 10

Centrul de colectare donații de la Zacaria este pregătit să primească direct refugiații care ajung în Sibiu. Aici, voluntarii au transformat centrul într-un mini supermarket gratuit pentru ucraineni. Ei vin, iau un coș în mână și își aleg, ca în orice magazin, lucrurile de care au nevoie.

Cazare pentru refugiați, pe Whatsapp sau pe site-urile turistice

Puteți să anunțați că oferiți locuri de cazare persoanelor din Ucraina și prin site-uri precum turistinfo.ro. La fel ca un anunț normal, anunțați locația și numele pensiunii sau al cabanei, numărul de locuri și menționați că este vorba despre „Cazare pentru refugiații din Ucraina”.

Aceste anunțuri sunt traduse și în limba ucraineană, după cum se poate observa în imaginea de mai jos:

Așa cum menționam și mai sus, aveți la dispoziție și un grup de Whatsapp pe care puteți să anunțați direct locația în care oferiți cazare și capacitatea apartamentului respectiv.

Lista se actualizează constant, pe măsură ce apar platforme pe care le puteți accesa ca să-i ajutați pe cei care au fugit din calea războiului. Dacă aveți astfel de grupuri despre care nu ați citit mai sus, vă rugăm să ne contactați și să ni le transmiteți.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Anonim

Acum 10 luni

Felul in care toata lumea s-a mobilizat pt.ajutorarea acestor oameni ma emotioneaza si ma bucura. Oameni buni,cu ce mana dam,cu aceea ni se va intoarce. Respect deosebit pt.toti care s-au oferit voluntari.Dumnezeu sa va dea sanatate multa si mult spor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus