Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Mocănița de pe Valea Hârtibaciului reia cursele în acest weekend

Mocănița de pe Valea Hârtibaciului reia cursele în acest weekend

Începând din acest weekend, Asociația Prietenii Mocăniței invită sibienii să facă o plimbare cu trenul cu abur, ocazie cu care pot admira peisajele de pe Valea Hârtibaciului. Astfel, în luna martie și în luna aprilie, suntem așteptați în fiecare sâmbătă și duminică la ora 14 în gara Hosman de unde are loc plecarea.

Momentan, mocănița va circula cu un vagon închis, iar dacă vremea se va încălzi i se va atașa și un vagon deschis.

„Nu am început cursele mai repede pentru că nu ne-a permis vremea. Am vrut să începem de la 1 martie, dar vremea a fost destul de urâtă weekend-ul trecut. Am reușit să facem și sistemul online de programare. Circulăm cu locomotiva nouă diesel de culoare portocalie, un vagon închis, cel roșu, iar dacă vremea ne va permite vom atașa și vagonul deschis”, a spus Mihai Blotor de la Prietenii Mocăniței pentru Turnul Sfatului.

Biletul de călătorie cu mocănița valabil pentru o persoană, pe ruta Hosman – Cornățel și retur, costă 25 de lei pentru adulți, iar pentru copiii cu vârsta între 3 și 18 ani este 15 lei. Copiii cu vârsta sub 3 ani călătoresc gratuit.

Durata călătoriei este de aproximativ o oră și jumătate, în stația Cornățel trenul face pauză 15 minute pentru manevrele de întoarcere a garniturii. Biletele pot fi achiziționate aici

Citește și: FOTO Prima locomotivă nouă de pe Valea Hârtibaciului, după 47 de ani, este portocalie

Sursă foto: Asociația Prietenii Mocăniței/Facebook 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus