Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Discuțiile pentru pace în Ucraina s-au încheiat fără rezultat. Kuleba: ”Am evocat o încetare a focului”

Discuțiile pentru pace în Ucraina s-au încheiat fără rezultat. Kuleba: ”Am evocat o încetare a focului”

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a regretat joi absenţa unui progres, la discuţiile avute cu omologul său rus Serghei Lavrov în Antalia (Turcia), în privinţa unei încetări a focului în Ucraina, relatează France Presse şi Reuters.

”Am evocat o încetare a focului, dar nu s-a realizat niciun progres în acest sens”, a declarat Kuleba în faţa presei.

El a afirmat că situaţia cea mai dificilă este la Mariupol şi că Lavrov nu s-a angajat în privinţa deschiderii unui coridor umanitar acolo.

Kuleba a adăugat că a decis totuşi împreună cu omologul său rus să ”continue discuţiile în acest format”.

Întâlnirea din Antalia, desfăşurată în prezenţa şefului diplomaţiei ţării gazdă, Mevlüt Cavusoglu, a fost prima la nivelul miniştrilor de externe de la Moscova şi Kiev de când Rusia a declanşat invazia în Ucraina, la 24 februarie, în urmă cu exact două săptămâni.

Conform unui comunicat anterior al Ministerului de Externe ucrainean, Kuleba urmărea să obţină ”o încetare imediată a focului, o ameliorare a situaţiei umanitare la Mariupol, Harkov, Sumî, Volnovaha şi alte oraşe ucrainene, o retragere a trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Mercur Retrograd

Acum 2 ani

O incetare a focului, ca sa carati armele biologice ale americanilor din calea bombardamentelor. Hai, lasati vrajeala cu civilii, ca daca nu voiati sa moara lume, nu faceati razboi. Atunci, probabil v-ar fi omorat "prietenii" americani ca sa musamalizeze treaba cu armele biologice si laboratoarele de pe teritoriul Ucrainei. Acum.... se vaita la rusi sa nu mai bombardeze si pregatesc populatia lumii pentru un dezastru, iar in cazul in care scapa vreun germen ceva si omoara vreun miliard de oameni, sa dea vina pe ei..... masinatiuni globaliste.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus