Vineri,
19.04.2024
Ploi Scurte
Acum
10°C

Povestea emoţionantă a unei refugiate din Ucraina care va naşte o fetiţă la Sibiu

Povestea emoţionantă a unei refugiate din Ucraina care va naşte o fetiţă la Sibiu

Ludmila este o refugiată dintr-un sat de lângă Cernăuţi, dintr-un sat românesc, care a fugit din calea războiului cu doi copii, fiind însărcinată cu Evelina, care urmează să se nască la Sibiu. Şansa lor a fost familia preotului din satul Veştem, Bogdan Constantin Taifas.

Am întâlnit-o pe Ludmila cu Veronica, preoteasa din Veştem, în timp ce alegeau un pătuţ pentru Evelina, la depozitul pentru refugiaţii ucraineni din municipiul Sibiu, de la Zacaria.

"Eu sunt din Ucraina, dintr-un sat aproape de Cernăuţi. Sunt aici, la Veştem (judeţul Sibiu) de o săptămână. Acasă mai este bărbatul şi un fiu, dar stau încuiaţi în casă. Urmează să nasc o fetiţă, care se va chema Evelina", a declarat pentru AGERPRES Ludmila.

Ce înseamnă ajutorul primit în ţară de la oameni cu suflet? "Mult. Foarte mult, pentru că părintele şi doamna preoteasă, familia lor, mult m-au ajutat şi mă vor ajuta mai departe", a arătat ea.

În satul Ludmilei nu au fost bombardamente, însă acolo domneşte frica.

Preotul din satul Veştem a plecat în urmă cu o săptămână, cu un microbuz plin cu ajutoare, la Vama Siret, ca să ajute refugiaţii. Şi-a luat cu el doi dintre copii, pe fetiţă şi unul dintre băieţi. Maria, fiica preotului, i-a spus pe drum că ea doreşte să se întoarcă acasă cu o familie de refugiaţi.

"Noi am făcut o colectă, săptămâna trecută, luni, marţi şi miercuri, ca să strângem ajutoare. Soţul meu, preotul din Veştem, Bogdan Constantin Taifas, a umplut microbuzul cu toate ajutoarele şi a plecat în vamă la Siret, cu fiică-mea şi fiu-meu. Şi pe drum, Maria, fiica noastră, i-a zis lui Bogdan, soţul meu: 'Tata, crezi că am putea să ajutăm o familie? Să ne întoarcem cu ei?' ", a precizat Veronica, preoteasa din Veştem.

Iar soarta le-a scos-o în cale pe Ludmila, însărcinată în 35 de săptămâni şi de mână cu doi copii.

"În tabăra de refugiaţi când au ajuns, au descărcat ajutoarele şi pe urmă soţul meu a întrebat dacă se poate să ajutăm o familie. Şi doamna care se ocupa acolo de centru de refugiaţi i-a zis că are pe cineva care acum a intrat în ţară, este însărcinată şi are doi copii. Ludmila a fost de acord să vină la Veştem, cu cei doi copii, o fată de 15 ani şi un băiat de 11 ani. Ea a trebuit să-şi lase acasă soţul şi un băieţel de cinci ani", povesteşte Veronica.

Ludmila a fugit din Ucraina cu scopul de a ajunge la mama ei, care lucrează în Italia.

"Ludmila şi copiii s-au integrat foarte bine. Băiatul ei doarme în pat cu băieţii mei. Ea a vrut să plece în Italia, unde este mama Ludmilei, dar i-am explicat că este însărcinată şi este mai bine să rămână aici. Dacă este nevoie, noi plecăm la graniţă şi aducem şi băieţelul de cinci ani, să-i ajutăm familia", a spus Veronica.

În fiecare centru de colectare ajutoare pentru refugiaţi există nu doar mâncare, haine, încălţăminte, toate donate de români, ci şi multe, multe lacrimi de durere, dar şi speranţă. Acum, voluntarii care ieri cărau conserve şi apă pentru refugiaţi se pregătesc să o ajute toţi pe Evelina - un copil român din Ucraina, care va vedea lumina zilei în maternitatea din mijlocul României, la Sibiu. 

(Agerpres)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Canaris

Acum 2 ani

Va multumesc,Parinte pentru ajutorul crestinesc aratat fata de oamenii aflati in nevoie.....Si cu aceasta ocazie doresc(eu,un votant Usr ) sa i atrag atentia lu Barna si restul ca atitudinea lor profund anticrestina numai bine nu le face...Cum nici cuviosia de parada a restului politicienilor nu este de admirat....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tourette

Acum 2 ani

Daca si-au votat comedian pe functie de presedinte de tara. Are comedie, acum.
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Lasa ca ati votat voi presedinte si ati ajuns sa muriti de foame.
Raspunde

Terente

Acum 2 ani

Las ca ai plecat tu la Germanica, sa speli podele si sa nu te mai ajungi cu facturile...in special la gaz.
Raspunde

Marioara

Acum 2 ani

De foame nu murim, dar nu ne place unde am ajuns... Scapam peste 3 ani...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus