Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Serghei Lavrov: „Nu plănuim să atacăm alte țări, noi nu am atacat nici Ucraina”

Serghei Lavrov: „Nu plănuim să atacăm alte țări, noi nu am atacat nici Ucraina”

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat joi, după negocierile din Ankara, că Rusia nu intenționează să atace nicio țară europeană și că, din punctul lor de vedere, nici Ucraina nu ar fi atacată.

Lavrov a criticat faptul că țările europene trimit ajutor militar Ucrainei, spunând că atitudinea și comportamentul acestora sunt „ extrem de periculoase”.

„Vedem cât de periculos acționează europenii care furnizează armament letal Ucrainei, încălcând principiile lor. (...) Toți cei care trimit arme în Ucraina sunt responsabili pentru ce se întâmplă în Ucraina, inclusiv cei care trimit mercenari”, a spus Lavrov.

El a precizat că cei care trimit arme în Ucraina trebuie să fie conştienţi că răspund pentru acţiunile lor, însă Rusia nu va ataca pe nimeni.

„Nu plănuim să atacăm alte țări, noi nu am atacat nici Ucraina. Am explicat de nenumărate ori. Situația a degenerat în Ucraina, unde era o amenințare directă pentru Federația Rusă, în ciuda a numeroși ani de discuții, propuneri și negocieri. Nu am fost niciodată ascultați, iar președintele Vladimir Putin a vorbit despre asta de foarte multe ori. Faptul că am vrut să eliberăm aceste teritorii ne arată faptul că erau atacuri plănuite asupra oamenilor, chiar în această lună. Sunt foarte multe acțiuni flagrante ale părții ucrainene”, a mai spus Lavrov.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Teo

Acum 2 ani

Rusii,niste mincinosi ordinari in frunte cu paranoicul ras putin.
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 2 ani

Deja ma simt mult mai bine :)
Raspunde

ValKer

Acum 2 ani

Pai daca asta nu e atac, atunci cum o fi atacul ? In fine, noi avem nenorocul sa ne aflam foarte aproape, dar ganditi-va cam cum se simteau vecinii Irak-ului, cand SUA macelarea populatia cu sutele de mii, pe-acolo. Si aia era "actiune de eliberare si prindere a dictatorului"... nu era atac si macel, era eliberare. Petrolul se intampla doar, sa fie pe acolo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus