Vineri,
12.08.2022
Ceata
Acum
12°C

Sondaj CURS: Românii sunt mai îngrijorați de prețul facturilor decât de război. Pe cine ar vota dacă ar avea loc alegeri

Sondaj CURS: Românii sunt mai îngrijorați de prețul facturilor decât de război. Pe cine ar vota dacă ar avea loc alegeri

Potrivit unui sondaj CURS, realizat pe un eşantion de 1172 de români, în peroada 2-11 martie, oamenii sunt mai preocupați de creșterea facturilor decât de izbucnirea unui război.

Cei mai mulți dintre cei consultați sunt îngrijorați de facturile la electricitate şi gaz, precum şi de scumpirea alimentelor. Urmează războiul din Ucraina şi situaţia geo-politică a ţării noastre. 

76 la sută dintre respondenți cred că România merge într-o direcție greșită și doar 13% sunt de părere că ne îndreptăm într-o direcție bună. 11 la sută au răspuns că nu știu sau nu îi interesează. 

Principalele probleme de care guvernanţii ar trebui să se ocupe de urgenţă sunt: prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei (21%), urmate de război, armată, siguranța națională (18%). Problematica sănătăţii şi a pandemiei se află pe locul 3 cu 12% din voturile celor chestionaţi, procent similar şi pentru chestiunile legate de economie şi criza financiară.

PSD ar obţine 36% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, urmat de PNL cu 20% din voturi şi de AUR - 14%.

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

L

Acum 5 luni

Da, un popor de dobitoci....76% consideră că mergem intr-o direcție greșită dar la vot tot cu bolsevicii votează...si dacă ar venii războiul peste noi tot pe ei i-ar vota. 90% dintre conaționalii nostrii au mintea greșită și educația istorică catastrofală.
Raspunde

Rob

Acum 4 luni

Nu știam că partidele de la putere acum sunt bolșevice. Luminează-ne și spune-ne cu cine ar trebui să votăm, în conceptul tău de inteligent? Am ratat vreun partid până acum?
Raspunde

Claus

Acum 5 luni

Avand in vedere ca primele doua optiuni de vot sunt aceleasi care le-au marit facturile,si locul 3 partidul rusesc,nu ma mira,chiar e un sondaj corect romanesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus