Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

28 de copii de la un orfelinat din Kiev sunt cazaţi într-un sat din Sibiu

28 de copii de la un orfelinat din Kiev sunt cazaţi într-un sat din Sibiu

Un număr de 28 de copii ucraineni de la un orfelinat din Kiev, împreună cu directoarea orfelinatului, sunt de o săptămână găzduiţi la o fundaţie din satul Prod (judeţul Sibiu), unde sunt ajutaţi cu donaţii ale sibienilor, strânse la centrul Zacaria şi de Asociaţia "Mâini Unite", a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Beatrice Muntean.

"Cei 28 de copii care sunt în localitatea Prod au venit cu reprezentantul legal de la orfelinatul din Kiev. Aceştia au venit printr-o fundaţie. Sunt îngrijiţi de reprezentanţii respectivei fundaţii. (...) Pot să spun că sunt ajutaţi şi sprijiniţi de alte fundaţii. Fundaţia este în satul Prod. (...) Copiii sunt OK, sunt bine îngrijiţi. Colegii mei au fost acolo (la fundaţia din satul Prod n.red.) şi monitorizăm cei 28 de copii. Ei beneficiază şi de sprijinul Asociaţiei 'Mâini Unite' şi de cei de la Zacaria, unde s-au strâns tot felul de donaţii", a explicat purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu, Beatrice Muntean.

Întrebat de corespondentul AGERPRES cum se numeşte fundaţia care găzduieşte de o săptămână jumătate copiii orfani din Kiev, purtătorul de cuvânt a refuzat să spună.

Potrivit DGASPC, "pentru respectivii copii nu s-a solicitat, nu este nicio măsură specială de protecţie", deci ei nu ar trebui duşi într-un centru de plasament din judeţ, fiindcă sunt cu reprezentantul legal din Kiev.

"Copiii sunt OK, sunt bine îngrijiţi. (...) au vârste între 5 şi 14 ani", a mai precizat Beatrice Muntean. 

foto depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Augustin

Acum 2 ani

Va rog scrieti numele capitalei Ucrainei corect si anume: Kyiv https://en.wikipedia.org/wiki/KyivNotKiev#:~:text=Its%20goal%20is%20to%20persuade,the%20wider%20campaign%20%22CorrectUA%22.
Raspunde

DB

Acum 2 ani

In aceeași logică ar trebui renunțat la denumirea "Londra" in favoarea formei London. Valabil și pt toate localitățile din secuime. Așa e când avem prea mult timp liber... mai fata mintea câte.un pui
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus