Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

5 moduri de a vă păstra bucătăria perfect organizată

5 moduri de a vă păstra bucătăria perfect organizată

Indiferent de mărimea camerei, organizarea unei bucătării - și menținerea dezordinii la distanță - poate părea o slujbă cu normă întreagă. Întoarceți-vă cu spatele pentru doar un minut, iar blaturile dvs. ordonate cu grijă sunt din nou în dezordine. Sertarele care erau aranjate impecabil într-un organizator de bucătărie sunt acum într-un haos total.

Dacă acest lucru vă sună familiar, este posibil să trebuiască să luați în considerare o abordare în două direcții pentru a recâștiga controlul cu idei inteligente de organizare a bucătăriei.

Începeți cu o curățenie foarte bună pentru a reduce obiectele inutile, depășite sau nefolosite și returnați orice obiecte care nu sunt în bucătărie înapoi la locurile lor corespunzătoare.

Apoi, căutați modalități inteligente de a organiza spațiul de bucătărie pe care îl aveți. Scopul este de a face mai plăcută gătitul și petrecerea timpului în bucătărie și de a pune în valoare minunatele idei de bucătărie în care ați investit.

Organizarea unei bucătării se face cel mai bine în mod metodic și poate fi mai bine să abordați treaba pe rând, pe categorii sau zone.

Un bucătar bun va organiza conținutul dulapurilor cu un organizator de bucătărie în mod rigid, asigurându-se că totul este ușor de văzut, dintr-o privire, astfel încât ingredientele și echipamentele să poată fi adunate rapid. În plus, o bucătărie bine organizată va face ca totul să fie la fel de ușor de pus la loc. Una este să vă organizați bucătăria cu precizie militară, și cu totul altceva să o păstrați așa.

Fie că sunteți următoarea Marie Kondo sau că abia vă puteți ține ustensilele ordonate într-un organizator de bucătărie, a deține o bucătărie perfect organizată este o satisfacție serioasă. Pentru a vă ajuta să puneți stăpânire pe bucătăria dvs. o dată pentru totdeauna, am adunat câteva idei de depozitare a bucătăriei care să vă inspire.

1. Organizați-vă rafturile din bucătărie

Când organizați o bucătărie, începeți cu ceea ce este la vedere. Rafturile deschise din bucătărie sunt fabuloase pentru a introduce personalitate și fler de design, dar pot ajunge rapid la haos. Atunci când alegem obiecte pentru rafturile din bucătărie, avem tendința de a alege o paletă de culori care să completeze fie backsplash-ul, fie dulapurile de bucătărie și de a folosi acea culoare în toată stilizarea bucătăriei.

Nu uitați să vă organizați și să vă stilizați rafturile prin gruparea articolelor în grupuri de trei sau numere impare și adăugați înălțimi și dimensiuni diferite în fiecare grup. Acest lucru va ajuta la echilibrarea rafturilor și la menținerea unui aspect ordonat.

Puteți folosi un organizator de bucătărie pentru ustensile pentru a vă ajuta să păstrați lucrurile organizate - și la locul lor - în bucătărie. Alegeți un design care să se potrivească cu spațiul dvs., pentru a ține totul, de la spatulă până la telul de bucătărie.

2. Includeți spațiu de depozitare vertical

Ne place să asigurăm depozitarea verticală a tăvilor de cuptor și a plăcilor de tocat. Depozitarea acestor articole pe verticală, mai degrabă decât pe orizontală, le face mult mai ușor de scos și puteți depozita cu ușurință aproape orice tavă sau planșetă de orice dimensiune.

Pentru a organiza tăvile în funcție de mărime, sau de utilizare, ne place să includem cel puțin trei organizatoare tip separator, ceea ce creează patru sloturi. Acestea sunt utile în special pentru tăvile de dimensiuni mari folosite la aragazurile mari.

3. Luați în considerare eficiența ergonomică

Urmați exemplul bucătăriilor profesionale, unde viteza este totul, și aranjați-vă conținutul dulapului în „familii" în funcție de utilizare. De exemplu, amplasați sticlăria lângă băuturi, tigăile lângă cuptor și vesela între masa de mâncat și mașina de spălat vase.

Prin gruparea obiectelor pentru a crea zone - gătit, curățare, pregătire etc. - veți avea tot ce aveți nevoie la îndemână în timp ce vă deplasați prin bucătărie. Urmând aceste principii de economie ergonomică, întreaga dvs. bucătărie se va simți bine organizată și va fi intuitivă în utilizare.

4. Organizeazați-vă condimentele

Există mai multe moduri de a organiza ierburile și condimentele pentru a evita să scotociți prin fundul dulapurilor și să vă treziți frecvent cu mai multe achiziții sau cu ierburi expirate. Una dintre cele mai populare metode este adăugarea unui raft de condimente sau a unui organizator de bucătărie în spatele ușilor de cămară, ceea ce înseamnă că borcanele stau la nivelul ochilor, cu etichetele orientate spre exterior, clar vizibile.

Apreciem, de asemenea, organizarea sertarelor din bucătărie pentru a lua condimentele, cu borcanele așezate la orizontală pentru a arăta etichetele. Puteți obține un număr surprinzător de borcane într-un sertar subțire.

Cel mai logic mod de a sorta o colecție de ierburi și condimente este în ordine alfabetică, mai degrabă decât în funcție de stilul/forma ambalajului. Dacă aspectul haotic al articolelor cumpărate de la diferite magazine vă deranjează simțul ordinii, investiți în borcane de sticlă mai elegante - de preferat cu garnituri de cauciuc pentru a menține prospețimea - și adăugați propriile etichete.

5. Etichetați totul

Avantajul unui dulap deschis în cămară este că totul este vizibil dintr-o singură privire și nu trebuie să vă amintiți în ce sertar ați lăsat sarea grunjoasă. Singurul aspect negativ al faptului de a avea la vedere produse alimentare comandate în vrac este că nu totul vine într-un ambalaj frumos și atrăgător pentru ochi.

Din fericire, există o gamă imensă de moduri extrem de elegante de organizare a unei cămări pe care le puteți imita pentru ideile de organizare a bucătăriei. Ceea ce cumpărați va depinde parțial de aspect, dar ar trebui să vă gândiți și la cât de ușor vor fi de curățat organizatoarele de cămară, la cât de mult puteți depozita în interior și la designul capacului.

Unele alimente beneficiază de capace ușor de turnat, în timp ce altele au o formă care să se potrivească unor articole specifice - cum ar fi borcanele pentru spaghete, de exemplu. Recipientele din sticlă au un aspect de înaltă clasă și sunt igienice, dar nu se vor potrivi utilizatorilor predispuși la accidente sau copiilor. Puteți cumpăra etichete pretipărite pentru cele mai comune alimente de bază din cămară, etichete simple pentru creioane sau vă puteți crea propriile etichete cu ajutorul unui aparat de etichetare.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus