Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Zece manageri de instituții muzicale din România vor concerta la Sala Thalia. „Pentru prima dată, Sibiul va fi gazda reuniunii managerilor instituțiilor publice cu profil muzical”

Zece manageri de instituții muzicale din România vor concerta la Sala Thalia. „Pentru prima dată, Sibiul va fi gazda reuniunii managerilor instituțiilor publice cu profil muzical”

Zece manageri de instituții muzicale din România vor urca pe scena Sălii Thalia din Sibiu ca soliști ai concertului simfonic care va avea loc în data de 7 aprilie. Totodată, în data de 8 aprilie, aceștia vor dezbate provocările actuale și viitoare ale sectorului cultural.

„We Can Sail without the Wind”/„Putem naviga și fără vânt” se numește concertul simfonic extraordinar care va avea loc joi, 7 aprilie, de la ora 19, la Filarmonica de Stat Sibiu. Orchestra sibiană, dirijată de Cristian Lupeș, va susține acest concert alături de zece soliști instrumentiști, toți actuali sau foști conducători de instituții muzicale.

„Astfel, în calitate de maestru de ceremonii îl vom regăsi pe actorul Demeter András István, secretar de stat în Ministerul Culturii și fost director al Teatrului de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara. Concert maestru va fi Kovács Emőke, manager al Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare. Silvia Sbârbiu, managerul Filarmonicii „Transilvania” din Cluj-Napoca, și Dragoș Dimitriu, managerul Filarmonciii Brașov, vor evolua în postura de pianiști. Florin Estefan, manager la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Andrei Fermeșanu, manager interimar la Opera Națională Română Iași, și György Levente, manager al Filarmonicii din Târgu Mureş, vor fi soliști vocali, Marin Cazacu, director general al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” - violoncelist, Pavel Ionescu, fost manager al Filarmonicii „Mihail Jora” Bacău, și Mihai Timofti - fagotiști, iar percuționist va fi Ovidiu Andriș, manager interimar Filarmonica „Banatul” din Timișoara”, se arată într-un comunicat de presă al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Biletele pentru acest concert simfonic sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii, precum și pe www.iabilet.ro, la prețul de 40 lei – acces general, cu 50 % reducere pentru elevi, studenți sau pensionari.

„Pentru prima dată, Sibiul va fi gazda reuniunii managerilor instituțiilor publice cu profil muzical, într-un demers care pune în valoare profilul complex al managerului cultural contemporan. Provocarea noastră se adresează deopotrivă artistului și managerului, pornind de la convingerea că legătura dintre scenă și biroul administrației trebuie să rămână mereu vie. Dacă admitem că arta înseamnă dintotdeauna un spațiu al căutărilor, la fel de adevărat este că tulburările sociale și politice ale ultimilor ani au ridicat granițe în noi și între noi. Putem naviga și fără vânt? Răspunsul îl vom găsi doar împreună!”  a transmis dirijorului Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.  

Întâlnirea de lucru a managerilor va avea loc pe 8 aprilie, de la ora 10.00, în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii de Stat Sibiu, și va fi coordonată de secretarul de stat Demeter András. Sub genericul „Muzica este un dialog”, se vor purta discuții cu tematică instituțională specifică, în scopul îmbunătățirii cadrului legislativ și administrativ în care își desfășoară activitatea organizațiile artistice.

„Ne propunem ca dezbaterea să se finalizeze cu adoptarea unui document programatic, prin care să dovedim coerență și coeziune în strategia de management cultural pe termen lung”, mai transmit reprezentanții Filarmonicii de Stat Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus