Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
20°C

FOTO Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu, investiție de câteva mii de euro. „Ne-am săturat de munca în trei schimburi”

FOTO Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu, investiție de câteva mii de euro. „Ne-am săturat de munca în trei schimburi”

Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut ultimii 13 ani lucrând în schimburi, la o fabrică din Sibiu. Sătui de ritmul acesta obositor de muncă, cei doi au pus împreună câteva mii de euro cu care au închiriat un spațiu, l-au amenajat și au deschis o croitorie – unul repară haine, celălalt creează perdele și draperii.

Cei doi sibieni, de 37 și 49 de ani, au investit aproximativ 2.000 de euro în utilaje și materialele necesare, apoi au deschis. Lucrează doar patru ore pe zi momentan, pentru că încă nu își permit să renunțe la jobul de la fabrică.

„Noi amândoi lucrăm în domeniu, suntem colegi la aceeași fabrică și lucrăm în trei schimburi acolo. Ne-am cam săturat de schimbul trei, lucrăm așa de zece ani deja și am obosit. Nu vrem să ne îmbogățim din asta, ci pur și simplu să facem ceva ce ne place cu adevărat și din care să facem bani să trăim. Încă nu am renunțat acolo, lucrăm patru ore aici și restul la fabrică. Nu putem să lăsăm dintr-o dată jobul pentru afacerea noastră, pentru că am deschis de-abia de o lună. Treaba merge binișor deocamdată, dar e loc de mult mai bine. În mare oamenii pe Facebook au văzut anunțul, dar sunt și prin cartier care văd și intră”, spune Nicu.

Deși au deschis recent, cei doi și-au dat seama deja că asta vor să facă pe mai departe. Nu se compară ritmul de la fabrică cu cel de aici, unde este liniște și nu trebuie să răspundă nimănui.

„Suntem mult mai relaxați aici. Suntem cu treaba noastră, nu dăm raportul nimănui, e liniște, nu e atmosfera aceea de fabrică. De mult ne tot gândeam la asta, pentru că acolo e gălăgie, e agitație, e altceva.”

nicu giurgiu croitor

Tinerii vor pantaloni strâmți, deasupra gleznei

Cei doi spun cu bucurie că încă se mai caută croitorul. Au clienți de toate vârstele care vin de obicei pentru un tiv sau un fermoar schimbat. Iar tinerii vor pantaloni deasupra gleznei.

„Avem clienți de pe la 25 până peste 60 de ani. Vor tivuri la pantaloni, schimbări de fermoare la geci sau pantaloni, scurtări de sacouri, mâneci. Un costum acum îl cumperi direct fără tiv, oferind clientului posibilitatea să mai lucreze la el. Iar oamenii vin la croitor să își facă tivul. Tineretul are acum fascinația cu gleznele goale – fete și băieți deopotrivă. Vor pantalonul strâmt, pe picior și deasupra gleznei. Croitorul se caută încă, să știți. Întotdeauna e nevoie de o reparație la o haină, de un scurtat, sunt lucruri care nu se schimbă niciodată”, spune Nicu.

ciprian roman croitor

Ciprian se ocupă de confecționarea perdelelor și a draperiilor. Totul a pornit de la propria experiență, când a observat că nu găsește nicăieri perdele gata făcute la dimensiunile potrivite.

„Știu cum e să nu găsești ce îți dorești. Când mi-am amenajat locuința, am cumpărat de la un magazin de profil două perdele, am ajuns cu ele acasă și mi-am dat seama că trebuie să mai cumpăr două, pentru că nu erau destul de late. Și nu sunt singurul care pățește asta. Așa că am decis să fac eu. Sunt multe apartamente noi, oamenii au nevoie de perdele, draperii, iar eu le pot face exact la mărimile de care au ei nevoie. Costă mult mai mult să cumperi din magazin, să-ți dai seama că nu sunt bune și să le duci mai apoi la croitor să le modifice”, explică sibianul.

Cei care doresc să lase ceva la modificat sau să își facă un set de perdele ori draperii noi pot să treacă pe la atelier dacă locuiesc în zonă sau să sune la numărul de telefon 0746 898 257, pentru a se asigura că cei doi sunt acolo. De asemenea, Nicu și Ciprian pot fi găsiți pe paginile de Facebook Nik Giurgiu reparații croitorie și Perdele Draperii Cipi Roman. Atelierul se află la intersecția străzilor Mirăslău și Hipodromului.

croitorie sibiu ațenicu giurgiu croitorcroitorie materialeciprian roman materiale croitorcroitorie sibiu materialecroitor masina cusut

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Sparrow

Acum 6 luni

Bravo lor ! ***k the system ! Spuneti NU iobāgiei

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tov.Escu

Acum 6 luni

Nasol cu un IQ de 0.2

Raspunde

Un sibian

Acum 6 luni

Felicitari si multa bafta!!!
Raspunde

Marioara

Acum 6 luni

Bravo, baieti!
Raspunde

Sandu

Acum 6 luni

Bravo ptr curaj și mult succes bravo băieții
Raspunde

Contra

Acum 6 luni

Bine ca ati putut renunta la munca la firmele straine care practica exploatarea omului de catre om. Din pacate, nu toata lumea are norocul asta! Unii vor munci asa in continuare, 25 de ani pana isi termina ratele la apartamentul din Avatgarden sau Turnisor...
Raspunde

@@@

Acum 6 luni

Cei cu rate pe 20 si 25 de ani au dat dislike. Imi pare rau pt. voi, dar sunteti legati de glie...
Raspunde

Ațăroaie

Acum 4 săptămâni

Bună ziua, faceți și haine preoțești, precum reverența ,de exemplu? Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus