Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

VIDEO Rusia va câştiga în Ucraina, a spus Putin în faţa a zeci de mii de susţinători. Discursul în direct, întrerupt la TV

VIDEO Rusia va câştiga în Ucraina, a spus Putin în faţa a zeci de mii de susţinători. Discursul în direct, întrerupt la TV

Actualizare Preşedintele rus Vladimir Putin a justificat vineri invazia rusă în Ucraina, promiţând zecilor de mii de simpatizanţi ai săi adunaţi la un miting pe stadionul Lujniki din Moscova, care agitau drapelul naţional, că obiectivele Kremlinului vor fi atinse în Ucraina, relatează Reuters, AFP şi EFE, citate de Agerpres.

"Ştim ce trebuie să facem, cum să facem şi cu ce preţ. Şi ne vom îndeplini absolut toate planurile", a spus Putin la mitingul de pe stadionul Lujniki, cu ocazia împlinirii a opt ani de la anexarea oficială a peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova.

El a spus că soldaţii ruşi care luptă în ceea ce Kremlinul numeşte "operaţiune militară specială" în Ucraina au ilustrat unitatea Rusiei.

"Umăr la umăr, se ajută unul pe altul, se sprijină unul pe altul şi când este nevoie se apără de gloanţe cu trupurile lor ca fraţii. O astfel de unitate nu am mai avut-o de mult timp"', a spus el.

Preşedintele rus a dispărut brusc de pe ecrane în mijlocul discursului său, Kremlinul explicând incidentul printr-o defecţiune tehnică, potrivit AFP şi TASS.

Putin era pe punctul să laude eroismul soldaţilor ruşi desfăşuraţi în Ucraina, în faţa a zeci de mii de persoane pe stadion, când, brusc, postul public de televiziune Rossia-24 a început să arate momente de la acelaşi eveniment, discursuri oficiale şi cântece cunoscute.

Cincisprezece minute mai târziu, televiziunea a reluat difuzarea înregistrată a discursului preşedintelui rus.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ulterior agenţiilor de presă ruse că emisia în direct a fost întreruptă din cauza unei "defecţiuni tehnice la un server".

În discurs, Putin a evidenţiat unitatea poporului rus faţă de "operaţiunea militară specială" din Ucraina, care a fost condamnată în unanimitate de comunitatea internaţională şi care a provocat peste trei milioane de refugiaţi din 24 februarie până în prezent, potrivit EFE

Putin spune că operaţiunea din Ucraina a fost necesară pentru că SUA se foloseau de aceasta pentru a ameninţa Rusia, iar Rusia a trebuit să apere vorbitorii de limba rusă din Ucraina de un presupus "genocid".

"Salvarea oamenilor de suferinţă şi genocid este principalul motiv, motivul şi scopul operaţiunii pe care am lansat-o în Donbas şi în Ucraina", a spus Putin, citat de TASS, în faţa a 200.000 de simpatizanţi adunaţi pe stadion, potrivit autorităţilor.

Ucraina susţine că luptă pentru existenţa sa ca stat şi că acuzaţiile de "genocid" ale preşedintelui rus Putin sunt "absurde". Occidentul declară că afirmaţiile că ar dori să destrame Rusia sunt ficţiune.

Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina la 24 februarie cu scopul de a distruge capacităţile militare ale vecinului sau din sud şi de a elimina pe cei pe care îi numeşte "naţionalişti periculoşi".

Forţele ucrainene au demonstrat o rezistenţă puternică şi Occidentul a impus sancţiuni drastice Rusiei într-un efort de a o constrânge să-şi retragă trupele.

'Pentru o lume fără nazism!', 'Pentru preşedinte!' şi 'Pentru Rusia!', se putea citi pe pancartele care au împânzit scena evenimentului, ce a cuprins mai multe concerte ale unor cântăreţi populari apropiaţi Kremlinului.

Zeci de mii de persoane care nu au putut să intre pe stadion au urmărit concertele din vecinătatea Lujniki, care are o capacitate de peste 80.000 de spectatori.

"Mulţumim băieţilor care cu arma în mână apără cetăţenii ruşi în Donbas", a spus Serghei Sobianin, primarul Moscovei.

Sobianin, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai Kremlinului, a lansat un apel la strângerea rândurilor în jurul preşedintelui Vladimir Putin, care a anunţat începerea "operaţiunii militare" împotriva Ucrainei în 24 februarie.

"Jumătate din lume s-a unit împotriva noastră, dar Rusia este o ţară puternică. Puternică prin cetăţenii săi, prin patrioţii săi", a spus el.

Unii dintre prezentatori, cântăreţi şi participanţi au purtat panglica Sfântul Gheorghe - un simbol militar rusesc - în forma literei Z, devenit un simbol al intervenţiei militare în Ucraina.

Ruşii poarta de obicei panglica Sfântul Gheorghe la 9 mai, ziua victoriei asupra Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial. 

Stire inițială Pe 18 martie, rușii sărbătoresc „Ziua reunificării Crimeei cu Rusia”. Cu această ocazie, locuitorii multor orașe ale Rusiei participă la concerte, iar în Crimeea este declarată zi liberă pentru bugetari.

”Fiecare cuvânt din Constituția noastră e de mare importantă. Crimea a trebuit să fie scoasă din starea umilitoare în care se află și a fost readusă la Rusia. Scopul operațiunii din Ucraina este să salvăm oamenii de genocid. Din dragoste creștină am fost obligați să îi salvăm pe frații noștri din Donbas”, a spus Putin, potrivit G4Media.

Locuitorii din Sankt Petersburg participă la un concert denumit „Za Россию!” (Pentru Rusia). „Vor ieși pe scenă Valeria, Buinov, Zara și formația Marsilia”, scrie fontanka.ru, citată de Ziarul de Gardă. Între timp, rușii din Moscova participă la concertul „Крымская весна” (Primăvara din Crimeea), transmite NEXTA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Claus

Acum 8 luni

Sustinatori aduci cu arcanul...si tinuti in bezna. Intr-un razboi nu castiga nimeni,decat cel care nu isi poate stapani egoul,130 copii morti nu arata nimic victorios,14 mii soldati ucisi,unii sub 20 ani,nu arata victorie,munca unor oameni poate de zeci de ani,pusa la pamant nu arata victorie...victorie si leadership inseamna cand intinzi mana si cauti solutii,nici un om nu merita sa sufere,si vb de om,nu vierme cu suflet putred,cum e acest tar cu probleme grave la cap.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 8 luni

cu dispariția acestui criminal se va pune definitiv cruce doctrinei roșii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus